Uzman doktor açıkladı: Şekeri 14 gün keserseniz vücudunuzda ne olur?
Şekerli gıdaların aşırı tüketimi vücutta pek çok sağlık sorununa yol açıyor. Özellikle de diyabetin zeminini oluşturuyor. Peki, şeker yemeği bıraktığınızda vücudunuzda ne olur?
Gastroenterolog Dr. Saurabh Sethi, 14 gün boyunca şekeri kesmenin karaciğer ve bağırsak sağlığını önemli ölçüde iyileştirebileceğini vurguluyor.
Uzman doktor, “Bir gastroenterolog ve hepatolog olarak, hastalarımda diyetlerinden şekeri çıkardıktan sonra kayda değer dönüşümlere tanık oldum. Sadece 14 gün içinde karaciğer ve bağırsak sağlıkları önemli ölçüde iyileşiyor. Şekeri hayatınızdan çıkarmanın etkilerini keşfedin" diyor.
VÜCUT AĞRISI GÖBEK YAĞLARIYLA BAĞLANTILI
Gastroenterolog, iki hafta boyunca şekeri hayatınızdan çıkarmanın yüzdeki şişkinliği azaltacağını açıkladı.
14 gün boyunca şekersiz kalmanın etkilerinden bahsederken, “Sadece 2 hafta boyunca şekeri hayatınızdan çıkarırsanız, fark edeceğiniz şey şudur. Yüzünüz muhtemelen daha yuvarlak bir görünümden daha doğal bir şekle dönüşecektir. Gözlerinizin etrafındaki şişkinlik veya sıvı tutulumu da azalacaktır." dedi.
Diyetinizden şekeri kesmenin bir diğer olumlu etkisi de göbek yağını kaybetmektir! Evet, doğru duydunuz. Doktor, "Karaciğerinizdeki yağ azalmaya başladıkça göbek yağınızda da bir azalma göreceksiniz," dedi.
Diyetinizden işlenmiş şekeri kesmek bağırsaklarınıza da fayda sağlayacaktır. "Ek olarak, şekeri ortadan kaldırmak sağlıklı bir bağırsak mikrobiyomunu geri kazandırarak daha mutlu bir bağırsağa yol açar. Son olarak, sivilce veya kırmızı lekeleriniz varsa, cildiniz iyileşmeli ve daha temiz görünmelidir," diye ekledi doktor.
14 gün boyunca şeker tüketmediğinizde, vücudunuzda ve genel sağlığınızda önemli değişiklikler olabilir. İlk birkaç gün, özellikle şeker bağımlılığınız varsa, halsizlik ve yorgunluk hissedebilirsiniz. Ancak zamanla vücut, enerjiyi karbonhidratlardan değil, daha sürdürülebilir kaynaklardan (örneğin sağlıklı yağlardan) almaya başlar.
Şeker tüketimini bıraktığınızda, kan şekeriniz daha stabil hale gelir. Bu da ani enerji düşüşlerini ve açlık krizlerini önler. Şeker tüketimi azaldıkça tat alma duyunuz değişir. Önceden tatsız gelen yiyecekler (örneğin meyveler) daha tatlı ve lezzetli gelmeye başlar.
İşlenmiş şekerler bağırsak florasına zarar verebilir. Şekeri kestiğinizde probiyotik dengeyi destekler ve sindiriminizin daha iyi hale geldiğini fark edebilirsiniz. Şeker tüketiminin kısıtlanması uyku düzeninizi olumlu etkiler. Daha kolay uykuya dalabilir ve uykudan daha dinlenmiş olarak uyanabilirsiniz.
ntv
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.