Yaklaşık 1,3 milyon binaya Enerji Kimlik Belgesi verildi
Binalarda, Enerji Kimlik Belgesi uygulamasının başladığı 2011'den bu yana yaklaşık 1 milyon 300 bin bina için Enerji Kimlik Belgesi düzenlendi.
Enerji Kimlik Belgesi, binanın enerji ihtiyacı ve enerji tüketim sınıflandırması, yalıtım özellikleri ve
ısıtma veya soğutma sistemlerinin verimiyle ilgili bilgileri içeriyor.
Türkiye'de, 1 Ocak 2011'den sonra yapılan yeni binalar için yapı kullanma izin belgesi alınması aşamasında Enerji Kimlik Belgesi'nin ilgili idarelere sunulması, enerji performans ve sera gazı salınım sınıfının da en az C sınıfı olması zorunlu hale getirildi.
Mevcut binalarda ise 2 Mayıs 2017'den itibaren alınması şartı getirilen Enerji Kimlik Belgesi için sınıf zorunluluğu bulunmuyor.
Geçerliliği 10 yıl
Enerji Kimlik Belgesi'nde, yapıların enerji sınıfları A, B, C, D, E, F ve G olarak gösteriliyor. A sınıfı en verimli, G sınıfı ise en düşük verimli seviyeyi ifade ediyor.
Geçerliliği 10 yıl olan bu belgelerde, binanın enerji ihtiyacı ve enerji tüketim sınıflandırmasının yanı sıra yapının enerji tüketimine etki eden sistemlere, bileşenlere ve yalıtımına ilişkin bilgiler yer alıyor.
Bu kapsamda, bu yılın ilk 7 ayında, 16 bin 67'si mevcut, 55 bin 175'i yeni bina olmak üzere 71 bin 242 bina için Enerji Kimlik Belgesi oluşturuldu.
Yaklaşık 1 milyon 300 bin binaya belge verildi
Uygulamanın başladığı 2011'den itibaren 332 bin 718'i mevcut, 958 bin 6'sı yeni olmak üzere toplam 1 milyon 290 bin 724 bina için Enerji Kimlik Belgesi alındı.
Bakanlık tarafından, Enerji Kimlik Belgesi oluşturulması için 7 bin 288 firma ve 9 bin 564 uzman yetkilendirildi.
aa
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.