Yeni üniversiteye giriş sınavının en kritik sorusu
Yeni sınav sisteminde öğrenciler ilk oturumda barajı aşıp aşmadığını bilmeden ikinci oturuma girecek
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturumda yapılacak. Sabah oturumunda barajı aşıp aşmadığını bilmeden öğrenci ikinci oturuma girecek. Gazete Habertürk'ten Fatmanur Boylu'nun haberine göre, uzmanlar ise birinci oturumda başarısız olan öğrencinin ikinci oturumda yüksek puan alırsa ne olacağını soruyor. İşte YKS ile ilgili değerlendirmeler:
AK Parti Ankara Milletvekili Ertan Aydın: Soru sayısının azaltılmasıyla yarış atı mantığının önü kesilecek. Öğrenciler hem lise hayatını yaşayacak hem sosyal hayat ve yetenek konusunda kendilerini geliştirebilecek. Bir ay içinde yeni sisteme uyum
sağlanır.
‘YARGIYA GİDİLİR’
CHP Aydın Milletvekili Lütfi Baydar: Kaldırılan sisteme göre çalışan öğrenci ne olacak? 2019’da uygulanmalıydı. Maç oynarken kural değiştirmek strese sokar.
MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın: Öğrenci sabah oturumunun sonucunu bilmeden ikinciye girecek. Belki ilk oturumda barajı geçti, ama ümitsizliğe düşüp o sınav stresiyle ikinciye girmeyecek. 2 saatlik arada hangi haleti ruhiye ile yemek yiyecek ve dinlenecek? Puan türlerinin azaltılması ve haziranda yapılması mantıklı karar.
Eski ODTÜ Rektörü Ural Akbulut: İlk oturumdan çıkan öğrenci barajı geçip geçemediğini tahmin edecek. Peki ilk oturumu geçemeyen, ama ikincisinde barajı aşan öğrencinin puanı hesaplanmayacağına göre mahkemeye giderse ne olacak?
İstanbul Kültür Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Hasan Şimşek: Seneye kalmalıydı. Bir günde 2 yoğun sınav insancıl değil.
SINAVA GİRECEKLER AMA KAFALARI KARIŞIK
Bu yıl sınava girecek 2 milyon öğrenci yeni sınav sistemini anlamaya çalışıyor. Biz de sınava girecek lise son öğrencilerine yeni sistemi sorduk. İşte yanıtları:
Gamze Özge Çiftçi: Sözel öğrencisi olarak matematiğin merkezde olması dezavantajım, çalışmam altüst oldu. Soru sayılarının azaltılması kötü. Sayısalcıların Türkçe ile sorumlu tutulması da başarısızlık getirir.
Zeynep Kalanç: Hangi konular çıkacak net değil, kafam karışık, çalışamıyorum.
Kader Okan: Haziranda yapılacak olması zaman açısından rahatlattı, ama bir günde sınav stres yaptırdı. Sözelciler matematik yaparken sayısalcılar da Türkçe yapmak zorunda olacak.
Ece Alim: Sözel tercihi yapacaksın ama yüzde 50 matematik çözeceksin. Meslek liseli matematik görmedi, nasıl yapacak?
Ahmet Ertaş: Tek sınav daha iyi derslere yoğunlaşacağız. Önceki sistemde sınavlar arasında süre olması olumsuzdu.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.