Yenilenebilir enerji teknisyeni yetiştirilecek
Karabük Üniversitesi, Avrupa Birliğinde geçerliliği olan sertifikalı yenilenebilir enerji teknisyeni yetiştirecek.
Türkiye, Portekiz, Fransa ve İtalya ortaklığında, AB'nin Leonardo Da Vinci hibe programı tarafından fonlanan yenilenebilir enerji konusunda teknisyen yetiştirme programı Karabük Üniversitesinde start alacak.
Proje sorumlusu ve içerik belirleme uzmanı Selman Çağman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitimde kullanılacak modüllerin Fransız yenilenebilir enerji uzmanları Mickael Schweres ve Jay Hudnall tarafından geliştirildiğini ve kendisi tarafından Fransızcadan çevrildiğini söyledi.
Eğitim sonunda verilecek sertifikanın Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi'ne (EQF) uygun, ulusal mesleki yeterlilik sistemine kayıtlı ve tanınan bir belge olduğunu belirten Çağman, programın yeşil bina, biyo-kaynaklı materyaller, enerjetik dönüşüm, rüzgar türbin atölyesi konularını içereceğini aktardı.
Çağman, "Kaynakların hızlı tüketimi ve enerji gereksinimi gelecek nesillere ne gibi sonuçlar doğurur?" sorusundan yola çıktıklarını ve 240 bin avro bütçesi olan projenin, AB'ye üye ve aday ülkelerde mesleki eğitime yönelik politikaları geliştirmeyi hedeflediğini kaydetti.
Eğitime katılan 27 kişiye AB'de geçerliliği olan yenilenebilir enerji teknisyenliği sertifikası verilecek ve katılımcılar "Elektrik Mühendisliği", "Rüzgar Türbin Teknisyenliği" ve "Termal Enerji Teknisyenliği" alanlarında uzmanlaşacak.
AA
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.