Yılın ilk hac kafilesi kutsal topraklara doğru yola çıktı
İstanbul'da 350 hacı adayından oluşan yılın ilk hac kafilesi, Büyük Çamlıca Camisi'ndeki törenin ardından dualar eşliğinde kutsal topraklara uğurlandı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, camide Kur-an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, hacı adaylarına ibadetleri sırasında yapmaları gerekenleri anlattı.
TÜRKİYE'DEN BU YIL 85 BİN HACI ADAYI KUTSAL TOPRAKLARA GİDECEK
Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan da hac ibadetlerinin kabul olmasını dilerken, bu yıl 85 bin hacı adayının Türkiye'den kutsal topraklara gideceğini aktardı.
Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosu Abdulmajeed Hamad Aldosari, hacı adaylarına "hayırlı yolculuklar" dilerken, Suudi Arabistan hükümeti olarak Türkiye'den gelen hacı adaylarını Mekke ve Medine'de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selim Argun da hacı adaylarına tavsiyelerde bulundu.
Konuşmaların ardından İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş dua etti, ardından katılımcılar ve hacı adayları fotoğraf çektirdi.
HACI ADAYLARI DUYGUSAL ANLAR YAŞADI
Törenin ardından yakınlarıyla vedalaşan ve İstanbul Havalimanı'na hareket etmek üzere otobüslere binen hacı adayları duygusal anlar yaşadı. Birçok hacı adayı, duygularını ifade etmekte güçlük çekti.
Hacı adaylarından Nihat Meydan, hac başvurusunu 2007'de yaptığını, 2025'te hak kazandığını söyledi.
Bugünü özlemle beklediğini belirten Meydan, "Bu sene nasip oldu, demek ki hakkımızda hayırlısı böyleymiş. Rabb'im hayırla gidip hayırla dönmeyi nasip etsin. Gerçek hacılardan olmayı diliyoruz. İnşallah nefsimize, şeytana yenik düşüp oralarda yaptığımız ibadetleri de boşa çıkarmayız." dedi.
İSRAİL'İ DE KAHRU PERİŞAN EYLESİN CENAB-I ALLAH
Meydan, hac ibareti sırasında bol bol dua edeceğini anlatarak, "Memleketimize dua edeceğiz. Memleketimizin selameti, ferahı için özellikle Gazze'deki, Filistin'deki tüm Müslüman kardeşlerimizin sağ salim yerlerine ulaşmaları için ölümlerin bitmesi için dua edeceğiz. İsrail'i de kahru perişan eylesin Cenab-ı Allah. Bütün hacılar böyle dua edecekler, inşallah dualarımız kabul olur." diye konuştu.
Eşiyle hac ibadeti için kutsal topraklara gidecek olan Adem Cin, 15 yıl önce başvuru yaptığını belirtirken, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'a, "İlk hacca yazılanların ilk gönderilmesi" konusunda ricasını iletti.
Yaşlandıkça hac ibadetinin yapılmasının zorlaştığından bahseden Cin, "15 yıl, her yıl çıkacak diye bekledik. Her yıl kuraları merakla takip ettik ama nasip bu zamanaymış, şükürler olsun Allah'a. Cenab-ı Allah herkese nasip etsin inşallah. Şu anda biraz duygusalım, bu duygu anlatılmaz, yaşamak lazım." ifadelerini kullandı.
Eşi Hikmet Cin de bugünü gözyaşlarıyla beklediğini dile getirerek, "Hislerimi anlatamıyorum, gidip yaşayacağım onu. Bugün neler hissettiğimi bana değil, kalbime sorun. Allah hürriyetimizi, tüm 'Allah.' diyen herkese nasip etsin." şeklinde konuştu.
Hacı adaylarından Yusuf Toprak da 10 yıldır bugünü beklediğini, kutlu yolculuğa dua için çıktığını kaydetti.
Toprak, "Memleketimiz, Müslüman din kardeşlerimiz için dua edeceğiz. Şu anda çok heyecanlıyım. Allah gitmeyenlere de nasip etsin. Memleketimizi her türlü kötülükten korusun. Tüm Müslüman din kardeşlerimize dua için gidiyoruz, orası dua kapısı." dedi.
Zekeriya Genç ise "Çok mutluyuz. 14 yıl sonra çıktı. Gitmeyenlere de Rabb'im nasip etsin inşallah. Bütün ülkemize, memlekete, İslam alemine dua edeceğiz inşallah." diye konuştu.
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ve diğer katılımcılar, hacı adaylarını dua edip el sallayarak uğurladı.
aa
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.