10. Araştırma ve Makale Yazma Teknikleri programı sona erdi
10. Araştırma ve Makale Yazma Teknikleri Eğitimi dün sona erdi
Risale Haber – Haber Merkezi
Risale Akademi Risale-i Nur Atölyesi çalışmaları kapsamında düzenlenen 10. Araştırma ve Makale Yazma Teknikleri Eğitimi dün sona erdi. Risale Akademi'nin Ankara merkezinde gerçekleştirilen ve Cumartesi günü başlayan program iki gün sürdü.
Risale Akademi'nin onuncusunu düzenlediği ve farklı isimler ve zengin bir içerikle gerçekleştirdiği programda şu konuların üzerinde duruldu:
Programın ilk gününde, Kariyer planlamasında Dr. İsmail Benek; kariyer planlamasını sistematik bir şekilde ifade ederek, fıtratımıza göre yapılması gereken hedeflerin belirlenmesi için “Fıtrat Mı Yoksa Fırsat Mı?” sorusuyla beyin fırtınası yapılmasını sağladı. Fıtri olanı yapmak kabiliyetlerimizin belirlenmesinde en önemli bir parça olduğunu ve fıtri olmayan her şeyin yalan olduğunu belirtti. Benek, konuşmasında şunları kaydetti: “Fıtrat, kalite kontroldür. Fıtrat, Allah’tan gelen irade-i tekviniye’dir. Fıtrat; fedakarlık yaptırır. Fıtri meyelan mukavemetsizdir.” Fıtrat yolculuğunda katılımcılar, gayelerini belirlemede kararlar aldılar ve yazılı bir hale getirdiler.
Akademik yazı yazma süreçlerinde Prof. Dr. Bilal Sambur; Akademik yazı yazmada merakla başlayan, “Ben ne çalışacağım?” “Ne yapacağım?” “Nasıl yapacağım?” sorularıyla okumanın sürekli, birikim işinin bilgi ve tecrübeyle olacağını, ana metin çalışması yaparken ürün ve fikir stoğundan bahsetti.
Bilimsel not tutma tekniklerinde eğitimci Bestami Said Çiftçi; Metin içerisinde anahtar kelimeleri bulmak için kavramlara, terminolojiye, isimlere, sıfatlara ve niteleme işaretlerine dikkat edilmesi gerektiğini, metinde ana fikirlerin nerelerde bulunduğunu, beynin çalışmasıyla nasıl not tutulacağını, Liner model tekniği, Cornel tekniği, Örümcek ağı tekniği ve kavram anahtarlar tekniğinden bahsetti.
Risale-i Nur Atölyesi 10. Araştırma ve Makale Yazma Teknikleri Eğitim Programının ikinci gününde "Risale-i Nur ve Bilim" konusunda Doç. Dr. Ahmet Yıldız; Bilimsel araştırma yaparken dikkat edilecek hususları açıkladı.
Durum tespiti, çerçeve oluşturma, analitik çalışmada sonuç belli olmadığı, bilimde genellemelerin geçerliliği, bilimin kullandığı araçlar; Risale-Nur - Bilim ilişkisinde; hilkat-i âlemde tekamül kanununun terakki meylinin birisi telahuk-u efkâr tesir ettiği diğerinde telahuk ve teavün tesir etmediği, acz-fakr, niyet ve mana-i harf, tarafsızlık, zühre, katre, reşha ile bakma iktiran ve akıl kalp birlikteliği konularına vurgu yaptı.
"Metin Kritiği" konusunda Mustafa Akça; Edebi metinlerin sınflamdırması, metnin özellikleri, zihniyet metim kritiğinde anlama, yorumla ve analizler üzerinde durdu.
"Yazarlık Eğitimi"nde Ali Irmak; yazı yazmanın önemi, tecrübeleri, yaptığı çalışmalar ve yazı yazmanın adımları üzerinde durdu.
Program, katılımcılara sertifakaların takdim edilmesiyle sona erdi.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.