1950'lerden 2010'lu yıllara çocuklara verilen isimler nasıl değişti?
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, son 96 yılda Türkiye'de en çok kullanılan kadın ve erkek isimlerini açıkladı.
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü verilerine göre; çocuklara konulan isimler 1920'li yıllarla 2010'lu yıllar arasında büyük değişim gösteriyor. 1980'li yıllarda Türkiye'de doğan kız çocuklarına verilen isimler 'Hülya, Dilek, Filiz, Yasemin ve Songül' olurken, 2010'lu yıllarda bu isimlerin yerini 'Ecrin, Eylül, Yağmur, Buğlem' aldı. 1950'li yıllarda kız çocuklarında en çok kullanılan isimlerin başında 'Fatma, Ayşe, Emine, Hatice, Sevim, Şerife' gelirken 2010'lu yıllarda 'Esila, Hira, Ela, Zümra, Erva' isimleri revaçta.
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü verilerine göre aynı dönemde erkek çocuklarına konulan isimler ise şöyle:
"Yusuf, Berat, Mustafa, Ömer, Ahmet, Eymen, Muhammed, Miraç, Mehmet, Emir, Kerem, Yiğit, Ayaz, Ali, Çınar, Enes, Muhammed Ali, Hamza, Yunus Emre, Emirhan, İbrahim, Hüseyin, Ömer Faruk, Umut, Furkan, Mert, Rüzgar, Hasan, Muhammed Emin, Yiğit, Burak, Abdullah, Arda, İsmail, Yasin, Eren, Poyraz, Baran, Talha, Alperen, Bilal, Emre, Muhammed Emir, Ömer Asaf, Deniz, Efe, Ramazan, Metehan, Toprak ve Eren."
İHA
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.