AA'nın 15 Temmuz fotoğrafları tüm dünyada sergilendi
FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin Anadolu Ajansı (AA) muhabirlerinin çektiği fotoğraflar birçok ülkenin yanı sıra uluslararası kuruluşların ev sahipliğiyle sergilendi.
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin Anadolu Ajansı (AA) muhabirlerinin çektiği fotoğraflar birçok ülkenin yanı sıra uluslararası kuruluşların ev sahipliğiyle sergilendi.
Darbe girişiminin izleri, yaşanan olaylar sırasında çekilen fotoğraflarla tüm dünyaya yansıtıldı. Avrupa'dan Ortadoğu'ya birçok ülkede sergilenen fotoğraf kareleri büyük ilgiyle karşılandı.
İzleyiciler söz konusu fotoğraf karelerinin tarihe tanıklık etmesinin yanında Türkiye'de yaşanan girişimin şiddeti ve tahribatı ile buna karşı verilen kahramanlık destanını da en açık şekilde gözler önüne serdiğini söyledi.
10 ülkede sergilendi
Türkiye Cumhuriyeti'nin 93. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Bulgaristan'ın başkenti Sofya, Fransa'nın başkenti Paris, Gürcistan'ın başkenti Tiflis ve ABD'nin başkenti Washington'da Türk büyükelçilikleri tarafından düzenlenen Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin AA muhabirlerinin çektiği fotoğraflar sergilendi.
Washington'da Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından açılan sergide dağıtılan, darbe girişiminin kronolojisini ve girişim sonrası tepkileri ele alan AA'nın "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı ve broşürleri de büyük ilgi gördü.
Azerbaycan'da devlet yetkilileri ile milletvekillerinin katılımıyla açılan "15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi'' isimli fotoğraf sergisi, Azerbaycanlılarla buluştu. Ziyaretçilerin büyük ilgi gösterdiği sergide AA'nın "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı da dağıtıldı.
Kosova'nın tek Türk belediyesi Mamuşa'da açılan ve 52 fotoğrafın gösterildiği "Kosova'dan Türkiye'ye, Demokrasiye Selam" fotoğraf sergisine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Buna ek olarak, 22 Ekim'de Mamuşa'da FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstermek amacıyla "Milli irade için demokrasi yürüyüşü" düzenlendi.
Lübnan'ın kuzeyindeki Trablus şehrinde Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği himayesinde AA, Beyrut Yunus Emre Enstitüsü ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) iş birliğiyle düzenlenen "15 Temmuz Darbe Girişimi ve Türkiye'nin Demokrasi Zaferi" başlıklı sergiye Lübnan'daki yerel medya kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler, siyasetçiler ve din adamlarının yanı sıra Lübnanlılar ile Trablus’ta yaşayan Türkler yoğun ilgi gösterdi.
Sergide, AA foto muhabirlerinin darbe gecesi çektiği fotoğrafların yanı sıra Akkar şehrinden gelen ortaokul ve lise öğrencilerinin darbe girişimini anlatmak için çizdikleri resimler gösterildi.
Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da düzenlenen "Bütün Yönleriyle 15 Temmuz 2016 Darbe Girişimi" panelinin ardından, 15 Temmuz'dan Yenikapı Mitingi'ne kadar yaşanan süreci anlatan fotoğraflardan oluşan sergi de ziyarete açıldı.
Avrupalı Türk Demokratlar Birliğince (UETD), Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Monaire Meydanı'nda 40 fotoğrafa yer verilen 15 Temmuz fotoğraf sergisini gezenlere, yetkiler tarafından darbe girişimi gecesi yaşananlar ve Türk halkının demokrasi nöbetleri anlatıldı.
Makedonya'nın başkenti Üsküp'te açılan ve 52 fotoğrafın yansıtıldığı "Demokrasi Zaferi Fotoğraf Sergisi"nde, aynı zamanda AA'nın "15 Temmuz akşamı ne oldu? Dakika Dakika Darbe Girişimi" videosu da Arnavutça ve Makedonca altyazılı olarak gösterildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sergide, konukların görselleri izlerken duygusal anlar yaşadığı gözlendi.
Uluslararası kuruluşlar da ev sahipliği yaptı
Avrupa Konseyinde "15 Temmuz 2016'da Türkiye'de ne oldu?" başlığıyla açılan sergiye, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) üyeleri, Konsey çalışanları ve AKPM Genel Kurulunu izlemek için Strazburg’da bulunan sivil toplum temsilcileri büyük ilgi gösterdi.
47 ülkeden parlamenterlerin katıldığı AKPM Sonbahar Dönemi Genel Kurulu boyunca açık kalan sergide, FETÖ’nün darbe girişimi ve sonrasında yaşanan gelişmeler 24 kronolojik fotoğrafla yansıtıldı.
Açılışını Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ve AKPM Başkanı Pedro Agramunt tarafından yapılan sergiyi Fransa’da yaşayan Türkler de ziyaret etti.
İsviçre'de Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi önündeki, sivillere yönelik silahlı şiddete karşı mücadeleyi simgeleyen "kırık sandalye heykeli"nin bulunduğu meydanda açılan ve darbe girişimini yansıtan 30 fotoğraflık AA fotoğraf sergisi de 3 gün ziyaret edildi. Sergi, BM İnsan Hakları Konseyi 33. oturumu için Cenevre'ye gelen ziyaretçiler ile burada görev yapan büyükelçiler, konsoloslar, BM çalışanları, gazeteciler, insan hakları savunucuları ve halkın ilgi odağı oldu.
Öte yandan, İnsan Hakları ve Gelişiminde Uluslararası İşbirliği (International Alliance for Human Rights and Development) örgütü de serginin açılışı öncesi "Türk demokrasisi darbeden daha güçlü" başlıklı bir konferans düzenledi.
AA
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.