Akşemseddin'in, Fatih'in secde ettiği yere...
Meram Belediyesi tarafından düzenlenen ve Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı toplumsal eğitim seminerleri, “Osmanlı Mahalle Kültürü ve Aile Yapısı” konulu seminerle başladı.
Meram Belediyesi tarafından düzenlenen ve Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı toplumsal eğitim seminerleri, “Osmanlı Mahalle Kültürü ve Aile Yapısı” konulu seminerle başladı. İnsan yetiştirmek denilince ilk akla gelenlerin aile, ev ve o evin bulunduğu mahalle olduğunu kaydeden Bahadıroğlu, “İnsan sadece okulla yetişmez. Selçuklu ve Osmanlı’ya baktığınız zaman insanın muhabbetle piştiğini görürsünüz. Osmanlı’da hayatın merkezinde cami vardı” dedi.
Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı “Osmanlı Mahalle Kültürü ve Aile Yapısı” konulu seminer Konevi Kültür Merkezi’nde yapıldı. Programa AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Meram Belediye Başkan Fatma Toru, AK Parti Meram İlçe Başkanı İbrahim Özen ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Meram Gençlik Meclisi Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
ORTAK SEVGİMİZ PEYGAMBER SEVGİSİ
Ortak sevgimizin peygamber sevgisi olduğuna dikkat çeken Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu, “Biz, Hz. Peygamberimizin (S.A.V.) soyunu sopunu Alevimiz ve Sünnimiz de çok seviyoruz. Ortak noktamız bu. Ama bizim bu ortak sevgimize bugün müthiş saldırılar oluyor. Bizi birbirimize düşürmeye çalışan bir sürü terör örgütünün sevgimize ve sevgili Türkiye’mize de saldırdığını biliyoruz. Tarih boyunca saldırdıklarını ve eninde sonunda avuçlarını yaladıklarını, Osmanlı Devleti Türkiye Cumhuriyeti’ne dönüşerek, Alevisi-Sünnisi, Lazı-Çerkezi, Türkü-Kürdü, vesairesiyle birlikte al bayrağın altında ezanla kucaklaşarak yoluna devam ettiğini ve bundan sonra da devam edeceğini de biliyoruz. Biz 6 bin senelik devlet tecrübesi olan bir milletiz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın diyen bir anlayışın ne kadar önemli insanlar kazandırdığını bilen bir medeniyetiz” diye konuştu.
OSMANLI’DA HAYATIN MERKEZİNDE CAMİ BULUNUYOR
İnsan yetiştirmek denilince ilk akla gelenlerin; aile, ev ve o evin bulunduğu mahalle olduğuna dikkat çeken Bahadıroğlu, “İnsan sadece okulla yetişmez. Selçuklu ve Osmanlı’ya baktığınız zaman insanın muhabbetle piştiğini görürsünüz. Bunun için tekkeler, zaviyeler ve dergâhların kurulduğunu görüsünüz. Bizim kültürümüzde selam var, arkasından kelam ve muhabbet var. Osmanlı toplumunda camiler hayatın merkezindedir. Şimdi de çok sayıda cami yapılıyor ancak sadece namazgâh olarak kullanılıyor. Camiler aynı zamanda istirahathane, muhabbethane, buluşma noktası olarak kullanılıyordu” dedi.
İKİ ÖNEMLİ MESELEMİZ VAR
Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu, konuşmasını şöyle tamamladı: “İki önemli meselesi var Türkiye’nin. Birincisi; tarihi özgürleştirmektir ki böylece vicdanlar da özgürleşecek. İkincisi de Ayasofya’yı açmak. Ayasofya, ibadete açılana kadar sizlere tavsiyem orayı ziyaret ettiğiniz ayakkabılarınızı elinize alarak gezmenizdir. Çünkü Akşemseddin’in, Fatih’in secde ettiği yere ayakkabıyla basılmaz. Umulur ki bu hassasiyetimiz, Mescid-i Aksa’ya çamurlu postallarla giren Yahudi askerlerini de oradan def edecektir”
Programın sonunda Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu’na günün anısına çiçek hediye etti.
Yavuz Bahadıroğlu ile Toplumsal Eğitim Seminerleri’nin ikincisi, 20 Kasım Cuma günü saat 19.30’da gerçekleştirilecek. Konevi Kültür Merkezi’ndeki bu seminerin konu başlığı ise “Osmanlılarda Peygamber Sevgisi”.
memleket
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.