Amerikalılar Bediüzzaman’ı anlatıyor

Amerikalılar Bediüzzaman’ı anlatıyor

İslâmiyetle şereflenen Amerikan vatandaşları internette Risale-i Nur ve Said Nursî ile ilgili görüşlerini anlatıyor

Umut Yavuz'un haberi:

Bediüzzaman Said Nursî’nin eserlerini okuduktan sonra İslâmiyet’le şereflenen Amerikalı genç Yakup Herod’la yapılmış bir röportaj, internet üzerinden Bediüzzaman’ı ve eserlerini tanıtmaya çalışan Risale USA grubu tarafından You Tube sitesinde yayınlandı. Risale USA grubunun “Amerikalılar Bediüzzaman hakkında ne düşünüyor?” başlığı altında yapılan çalışma çerçevesinde konuşan Yakup Herod, ilk olarak 2007 yılının Ocak ayında İslâmiyet ile tanıştığını, daha sonra ise 2008 yılının Haziran ayında Bediüzzaman Said Nursî ve onun eserlerinden haberdar olduğunu belirtiyor.

Risâle-i Nur ile tanışmasının neticesinde 2009 yılının yaz ayında İslâmiyet’i kabul etmeye karar verdiğini belirten Herod, röportajnda Bediüzzaman Said Nursî ve eserleri ile ilgili şu ifadeleri kullanıyor:

“Bediüzzaman ile ilgili ilk izlenimlerim oldukça pozitifti. Onun çok entelektüel bir yaklaşımı olduğuna şahit oldum. Allah’ın varlığını temsiller kullanarak ve aynı zamanda bilimsel deliller kullanarak ispat etmeye çalışması etkileyiciydi. Bence Bediüzzaman’ın yaklaşımının diğer İslâm âlimlerinden farkı onun anlaşılır ve basit bir yolla mantıklı deliller kullanarak olguları açıklamasıydı. İlk okuduğum kitabı onun biyografisinin özetiydi. Daha sonra ise Risâle-i Nur Külliyatı’ndan Sözler eserinde 24. Söz’ün bir parçasından oluşan “Belief and Man” (İman ve İnsan) adlı eseri okudum. Daha sonra ise Haşir Risâlesi’ni okudum. Bu eserleri okuyunca anlıyorsunuz ki, Bediüzzaman iman hakikatlerini o kadar basit ve anlaşılır bir şekilde ortaya koyuyor ki, gerçekten Allah’ın varığını inkâr etmek imkânsızlaşıyor. Ben bir de Bediüzzaman’ın biyografisini okurken Türkiye’nin o zaman içinde bulunduğu buhran ve bunalımdan çok etkilendim. Ve Bediüzzaman’ın insanların imanını kurtarmak adına göstermiş olduğu gayretleri ve çektiği eziyetleri hayretler içinde okudum. Şimdi ise üzerinde onlarca yıl geçtikten sonra Bediüzzaman’ın o zamanlar büyük zorluklarla ekmiş olduğu iman tohumlarının nasıl filizlendiğini görmek ve bugün gerek Müslüman Türkiye’nin gerekse diğer ülkelerin Bediüzzaman’ın yazmış olduğu hakikatler sayesinde imanî olarak ne şekilde geliştiğini görmek adına buraları ziyaret etmeyi çok arzu ediyorum.”

Risale USA tarafından You Tube sitesinde ilerleyen günlerde İslâmiyetle şereflenen daha fazla Amerikan vatandaşının Risâle-i Nur ve Bediüzzaman Said Nursî ile ilgili görüşlerine yer verileceği belirtiliyor.

Yeni Asya