Baba sevgisiyle büyüyen çocukların özgüvenleri yüksek oluyor
Baba sevgisiyle büyüyen çocukların kendine özgüvenlerinin daha güçlü olduğu belirtiliyor.
Psikolog Arif Özutku, çocuğun sağlam karakterli olmasında baba sevgisinin etkili olduğunu söyledi. Babalarından hep sevgi gören çocukların kendileriyle daha barışık olduklarını belirten Özutku, baba ile çocuğun sağlıklı iletişimin okulda da başarılı olmasını sağladığını kaydetti. Babaların çocuklarını yetiştirmede azarlama, bağırma, tehdit, ağır bir şekilde cezalandırma ve korkutmanın olmaması gerektiğini ifade eden Özutku, çocuğun mutlu olabilmesi için baba sevgisini içten hissetmesi gerektiğini söyledi.
Sağlıklı iletişim için babaların çocuklarına vakit ayırması gerektiğinin altını çizen Özutku, "Babalarından sürekli sevgi, ilgi gören ve sağlıklı diyalog kuran çocuklar kendileriyle daha barışık ve özgüvenleri yüksek oluyor. Baba sevgisi yüksek olan çocuklar okulda derslerinde daha başarılı ve arkadaşlarıyla daha uyumlu oluyor. Liderlik yapıları daha gelişiyor. Babalar çocuklarına zaman ayırmalı ve konuşmalı. Birikte kitap okumalı. Bir olay hakkında onun ne düşündüğünü sormalı. Çocukla konuşma ve babanın sevgisinin göstermesi zeka gelişimine pozitif etki sağlıyor." diye konuştu.
Antalya'nın Manavgat ilesinde yerleşik yaşayan Alman pedagog Petra Otmann da çocuk gelişiminde anne ve baba rollerinin ayrı ayrı olduğunu söyledi. Kız çocuklarının kendisine annesini rol model aldığını, erkek çocuklarının ise babayı rol model aldığını belirten Otmann, çocuklarda baba sevgisi, ilgi ve şefkatinin kendine öz güvenlerini yüksek tutarak karşılarına çıkan bir sorunu rahat bir şekilde çözebileceklerini kaydetti.
Çocukların disipli olmasında baba faktörünün de önemli olduğunu belirten Otmann, babaların çocuklarına karşı her zaman tatlı sert olması gerektiğini, azarlama, horlama, bağırma, sindirme ve korkutma ile başka çocuklarla kıyaslamadan kaçınmaları gerektiğinin altını çizdi.
CİHAN
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.