Başörtüsü mecliste de serbest olmalı

Başörtüsü mecliste de serbest olmalı

Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu, ''Başörtüsü sadece üniversiteler değil, Meclis'te, kamu kurum kuruluşlarında da serbest olmalıdır'' dedi.

Memur-Sen'e bağlı Büro Memur-Sen'in 4. Olağan Genel Kurulu, Airport Hotel'de başladı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, genel kurulda yaptığı konuşmada, çerçevesini devletin çizdiği sendikacılığı da, çerçevesi devlete rağmen çizilen sendikacılığa da hayır dediklerini belirterek, ''Bunun anlamı şudur: İmralı'ya selam çakanlara da 'hayır', Silivri'ye selam çakanlara da 'hayır' diyoruz'' diye konuştu.

Toplu görüşmelerde son 9 yılın en iyi sonucuna imza attıklarını ifade eden Gündoğdu, ''Söke söke almanın tadına vardık'' dedi. Gündoğdu, Anayasa değişikliği için yapılan referandumunda sonucun evet çıkmasının mimarının da Memur-Sen olduğu savundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum'u ''tatlı su demokratı'' olarak nitelendiren Gündoğdu, ''Orduya 'ne duruyorsunuz, yürüyün siyasetçinin üzerine' diyor. Allah'a hamd olsun, ordu cevap veriyor ve 'bizim işimiz güvenlik' diyor. Üzülüyorum hala ordudan medet uman zavallı siyasetçi var. Seviniyorum ordu ve polis artık işinin güvenlik olduğunu görmeye başladı'' diye konuştu.

Danıştay 8. Dairesinin, 2010 Akademik Personel ve Lisans Üstü Eğitim Giriş Sınavı (ALES) sonbahar dönemi kılavuzundaki kılık kıyafetle ilgili düzenlemelerin yürütmesini durdurma kararını da eleştiren Gündoğdu, ''Başörtüsü doğal hukukun garantörlüğü altındadır. Hiçbir yargı, hiçbir mahkeme, hiçbir Anayasa Mahkemesi başörtüsünü yasaklayamaz. İktidara çağrımız, başörtüsü sadece üniversiteler değil, Merve Kavakçı'nın başörtülü olduğu için kovulduğu Meclis'te, kamu kurum kuruluşlarında da serbest olmalıdır, cinsiyet ayrımcılığı sona ermelidir. Toplum mühendisliği sona ermelidir'' dedi.

-BÜRO MEMUR-SEN GENEL BAŞKANI YAZGAN-

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye'de de temel sorunun işsizlik olduğunu söyledi. İşsizliğin suç oranlarının artmasına neden olduğunu belirten Yazgan, ''herkesin milli gelirden adil şekilde pay aldığı, vergilerin adaletle alındığı, ekonominin tamamen kayıt altında olduğu, özgürlüklerin alabildiğine yaşandığı ve devletin sosyal adının sadece anayasa kitapçıklarında kalmadığı bir Türkiye istiyoruz'' şeklinde konuştu.

Hiç kimsenin inancı ve düşüncesinden dolayı hor görülemeyeceğini aşağılanamayacağını, dışlanamayacağını ifade eden Yazgan, üniversitelerde başörtüsü yasağının kısmen kalkmış olmasını memnuniyetle karşıladıklarını dile getirdi.

Yazgan, yeni Anayasa yapılması için her türlü katkıyı sağlamaya hazır olduklarını belirterek, ''Yapılması gereken tüm toplum kesimlerini kucaklayacak, özgürlüklerin önünü açacak yeni ve sivil bir anayasadır'' dedi.

Ekonomik krizlerden en fazla etkilenen kesimin kamu çalışanları olduğunu savunan Yazgan, devlet memurlarının yoksulluk sınırının altında ücret aldığına dikkati çekti.

www.haber7.com