Berat Kandili'nde hangi ibadetler yapılır? 7 Nisan 2020 Berat Kandili
Üç Ayların Ramazan öncesi son kandili olma özelliği taşıyan, Şaban Ayı'nın 14.gününü 15.gününe bağlayan gece idrak edilen Berat Kandili için vakit yaklaştı. Peki Berat Kandilinde hangi ibadetler yapılır? Berat Kandili ne zaman?
2020 Berat Kandili ne zaman sorusu, Şaban Ayı'nın ortasında olduğumuz şu günlerde sıkça soruluyor. Berat Kandili, mübarek Ramazan Ayı'nın habercisi olarak bilinir. Mübarek Şaban Ayı'nın ortasına denk gelen Berat Kandili, Hicri takvim ile Miladi takvim arasındaki gün farkında ötürü her sene farklı bir günde idrak ediliyor. Peki 2020 Berat Kandili hangi gün? Berat Kandili'nde hangi ibadetler yapılır?
2020 Berat Kandili ne zaman?
Berat kelimesi sözlükte 'arınmak, temizlenmek' anlamlarına gelmektedir. Berat Kandili'nin en önemli yanı ise, bu gece boyunca bir yıllık amel defterlerinin yazılacağı gece olmasıdır. Bu gece boyunca işlenen günahların tövbesi Cenab-ı Hak katında kabul buyurulur. Bu nedenle 2020 Berat Kandili tarihi son derece kritik görülüyor.
2020 yılında Berat Kandili;
7 Nisan Salı idrak edilecek. 7 Nisan 2020 Salı gecesini 8 Nisan 2020 Çarşamba sabahına bağlı gece tüm Müslüman Alemi Berat Kandili'ni idrak edecek. Berat Kandili'ne sadece 1 gün kaldı.
Berat Kandili yapılacak ibadetler nelerdir?
Berat Kandili'nin amel defterlerinin yazılacağı gece olduğunu söyledik. Bu nedenle bu geceyi ibadet, dua ve tövbe istiğfar ile geçirmek çok önemlidir. Ramazan'ın müjdecisi olan Berat Gecesi, yine ülkemizdeki Müslümanlar ve tüm İslam Alemi'nde dua ve ibadet dolu geçecek.
Berat kelimesi bağışlanmak ve temize çıkmak anlamına gelmektedir. Bu nedenle Allah bu gece tövbe kapısını sonuna kadar açacak.
Berat Gecesi hangi ibadetler yapılır? sorusu bu nedenle Müslüman vatandaşlarımız arasında son derece önem arz ediyor. İşte Berat Kandili'nde yapılacak ibadetler ve faziletleri;
- Oruç tutmak. Berat Gecesi sabahı, yani 7 Nisan Salı gününü oruçlu geçirmek son derece önemlidir. Bu eylem hem yaklaştığımız Ramazan Ayı'na bir hazırlık, hem de bu geceyi idrak etmek için bir yol olacaktır.
- Vakit Namazları kılmak: Her Müslümanın birinci görevi olan vakit namazlarını bu gün ve akşam boyunca kaçırmayın.
- Nafile Namazları kılmak: Hacet Namazı ve Tesbih namazı ile bu geceden alınacak fazileti arttıracaktır.
- Kur'an-ı Kerim okumak veya dinlemek: Bu gecede Kur'an-ı Kerim'in nurundan olabildiğince faydalanmak, tövbe kapısının açılıp, amellerin yazıldığı bu gecede Müslümanların faydasına olacaktır.
- Dini sohbet yapmak: Dini sohbetlerde Peygamber Efendimiz'i (s.a.v) anmak ve Allah'ı sıkça anmak önemlidir.
- Peygamber Efendimiz'e Salat ve Selamlar getirmek: Bu gece Peygamberimizi anarak, kendisinin şefaatini beklemek ve ummak da önemlidir.
- Tövbe ve istiğfar etmek: Tövbe kapısının açılacağı Berat, yani bağışlanma gecesi Cenab-ı Hak'tan günahların affını dilemek bu gece adına önemlidir.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.