Bilim insanları, Titan’da yaşamın temeli olabilecek bir molekül keşfetti
Bilim İnsanları, Satürn’ün uydusu Titan’da yeni bir molekül keşfetti. Başka bir atmosferde görülmeyen bu molekül yaşamın kaynağını açıklamaya da yardımcı olabilir.
Güneş Sistemi’ndeki gezegenlerden Satürn’ün uydusu Titan, yoğun bir atmosfere sahip olan az sayıdaki gök cisminden biri. Uydunun atmosferi, gezegenimizin atmosferimizden tam dört kat daha yoğun. Bilim insanları bu atmosferde daha önce görülmemiş bir molekül keşfetti.
Parçacık siklopropenildin olarak adlandırıldı. Kimyasal formülü olan C3H2 olan yapı karbon ve hidrojenden oluşuyor. Bu basit karbon temelli molekül, kompleks yapıları oluşturan sürecin temeli olabilir. Bu kompleks yapılara Titan’da yaşam da dahil.
Teleskopla molekül keşfi
Molekül ilk olarak Şili’deki Atacama Büyük Milimetre/Milimetrealtı Teleskop Dizilimi kullanılarak keşfedildi. Bu radyo teleskobu geniş bir aralıkta ışık izlerini yakalıyor. Bu ışık izleri de özel molekül yapısını keşfetmeyi sağladı.
Geçtiğimiz ay Astronomical Jourrnal’de yer alan araştırmanın yazarlarından, JPL’in Titan uzmanı Rosaly Lopes, yaptığı açıklamada Titan’ın yaşanılabilir olup olmadığını öğrenmeye çalıştıklarını söyledi.
webtekno
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.