Bir üniversite daha okuyun o da Risale-i Nur üniversitesi olsun

Bir üniversite daha okuyun o da Risale-i Nur üniversitesi olsun

Dicle Üniversitesi Bilgi ve Erdem Platformu tarafından ‘Üstad Bediüzzamanın Hayatı ve Mücadelesi’ konulu konferans düzenlendi

Konferansa konuşmacı olarak Rehber TV programcısı  Araştırmacı Yazar Özkan Yaman ve İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Davut Işıkdoğan katıldı.

Etkinlik Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra Özlem Ajans sanatçılarından Bilal Güler ilahiler seslendirdi.

Konferansta Araştırmacı Yazar Özkan Yaman, Risale-i Nur’un içerisinde bir birçok eser bulunduğunu ve adeta bir üniversite görevini gördüğünü söyledi.

İKİNCİ ÜNİVERSİTENİZ RİSALE-İ NUR OLSUN

Yaman, “Bugün hangi üniversiteyi bitirirseniz bitirin bir üniversitede daha okuyun ve okuyacağınız bu üniversite Risale-i Nur olsun. İçerisinde birçok eser bulunduruyor, okunursa çok şey kazanılır. Gelmiş geçmiş büyük âlimler içerisinde hayatı bu kadar detaylı, her halde anlatan kimse yoktur. Kendisi her bir saatini kayda geçirmiştir. Başına gelenlerin hepsini yazmıştır. Sorulan sorulara çok net cevaplar vermiştir. Tarihçe-i Hayat’ına ince ayrıntılara kadar almıştır. Böyle bir hayatı anlatmak çok zordur. 36 yıllık bir eziyet hayatı vardır ve bu hayatı içerisinde işkence ve 22 defa zehirlenme vardır.” dedi.

BAŞINIZDA BELA MI VAR RİSALE-İ NUR'DAKİ PEYGAMBER BAHİSLERİNİ OKUYUN

Bir insanın başına bela geldiğinde Risale-i Nur’u okunmasını tavsiye eden Yaman şunları söyledi:

“Başınızda belamı  var, gidin Risale-i Nur’da Hz. Eyyüb’ün başına geleni okuyun. Hz. Yunus nasıl anlatmış okuyun, rahatlarsınız. ‘Vesvesem var’ deseniz, 21’nci Sözü okuyun, sizde vesvese kalmaz. ‘Neden Allah-u Teâlâ yaratmış cenneti?’ derseniz, 13’üncü Lem'ayı okuyun. Üstad’ın bahsetmediği hiçbir alan yok. Sosyal, ekonomik bu coğrafyada yaşanan hadiseler, milliyetçilik ile ilgili  sorulara cevap arıyorsanız, risale okuyun. Bugün hangi sorularınız varsa, Üstad’ta cevap bulabilirsiniz, çok büyük bir nimettir.  Üstad o kadar mükemmel anlatıyor ki, kafamızdaki şüpheleri gideriyor.” ifadelerini kullandı.

ÜSTADIN ESERLERİ BİR GRUPTA SINIRLANDIRILAMIYOR

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd.  Doç. Dr. Davut Işıkdoğan ise konuşmasında, Üstad Bediüzzaman Said Nursi'nin eserlerinin ilmi bir eser olarak değerlendirebileceğini belirterek, “Eserleri  bir tefsir gurubuna sokulabilir. Üstad’ın eserleri sadece bir gurupta sınırlandırılamıyor. Risale-i Nur bir  Kur’an tefsiri olması hasebiyle sadece kalbe ve akla da hitap etmez. Kur’an-ı Kerim’i tamamen sübjektif nazarla ve mütalaadan uzak, gerçekçi ve objektif bir şekilde izah edip insanlığın istifadesine sunan bir eserdir. Kur’an ayetlerinin nurlu bir tefsiridir.” İfadelerini kullandı.

ilkha

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum