Bu kainat, nasıl tesadüf olabilir ki?
Bazen ufacık füzelere hâkim olamazken o muazzam büyüklükteki yüz milyarlarca kütlenin en ufak bir hata dahi yapılmadan gezdirilmesine nasıl tesadüf diyebiliriz
Bilindiği gibi ışık saniyede üç yüz bin km yol kat ediyor. Yani bir saniyede dünyanın etrafını yedi defa dolaşıyor. Kâinatın boyutlarına bir göz atarsak hayretimiz katlanarak artacaktır. Çünkü Galaksimizin çapı yaklaşık 30 bin ışık yılıdır ve kendi yörüngesi etrafında 200 milyon ışık yılında dönmektedir.
Bu galaksinin dışında milyonlarca galaksi daha vardır. Hepsi muazzam suretle birbirinden kaçıyor gibi dönüyor. Teleskopla dört yönümüze bakıp kâinatın ölçüsünü vermek istersek en az iki milyar ışık yılı uzunluğunda olduğunu söyleyebiliriz.
Acaba bizler füzeleri uzaktan kumanda eden bir kuvvetin tesirlerini son derece net bir şekilde görüp kabul ederken güneş ve bütün yıldızları ve de atomları boşlukta pervane gibi dolaştıran Kudreti nasıl inkâr edebiliriz? Bazen ufacık füzelere hâkim olamazken o muazzam büyüklükteki yüz milyarlarca kütlenin en ufak bir hata dahi yapılmadan gezdirilmesine nasıl tesadüf diyebiliriz?
Bugün