Bu sabunlar her derde deva
Kimyasal katkı içermeyen, tahta kalıplarda iple şekil verilen organik sabunların faydaları saymakla bitmiyor.
Kimyasal katkı içermeyen, iki bin derecede kaynatıldıktan sonra tahta kalıplarda iple şekil verilen organik sabunların, çok sayıda rahatsızlığa iyi geldiği belirtiliyor.
Acı badem, ada çayı, ballı incir tozlu, çilek, defne, gül yaprağı, kivi, hamam, havuç, karanfil, katran, kekik, kayısı gibi 44 çeşidi bulunan yüzde 100 organik sabunlara özellikle kadınlar ilgi gösteriyor.
Konya'da organik sabunların satışını yapan firmanın sahibi Ayşe Aktepe, maddelerin kendi özlerinden, yoğun bir emekle üretilen organik sabunların hiçbir kimyasal madde içermediğini söyledi.
Organik sabunların TSE belgeli ve Sağlık Bakanlığından onaylı olduğunu ifade eden Aktepe, Çeşme Alaçatı'da üretilen ve her bitkinin kendi özünden yapılan organik sabunların iki bin derecede kaynatıldığını belirtti.
Aktepe, tahta kalıplarda iple şekil verilen sabunların bir çoğunun içinde, doğallığın bir göstergesi olarak, üretildiği bitkiden kalıntıların bulunduğunu kaydetti.
Sabun kültürümüzün yüzyıllar öncesine dayandığını anlatan Aktepe, adedi 5 liraya satılan organik sabunlara kadınların daha fazla ilgi gösterdiğini, kadınların bu ilgisinin organik sabun çeşitlerini de her geçen gün artırdığını söyledi.
En çok tercih edilen: Ballı incir tozu
Organik sabunlar içinde en fazla "ballı incir tozu"nun tercih edildiğini, bir çok ünlünün bu sabundan sipariş verdiğini ifade eden Aktepe, 44 çeşidi bulunan organik sabunların, cilt sorunlarının yanı sıra, selülit, varis, kaşıntı, sivilce, egzama, mantar, saç dökülmesi ve romatizma gibi rahatsızlığa iyi geldiğini söyledi.
Yüzde 100 organik sabunların bazıları şöyle:
** Acı badem sabunu: Acı badem yağıyla üretilen sabun bakım gerektiren ciltler için tavsiye ediliyor, özellikle yüz temizlinde kullanılıyor.
** Adaçayı sabunu: Hücre yenilenmesinde etkin olduğu belirtilen ada çayı sabunu, antiseptik, anti selülit, anti bakteriyel özelliğe sahip.... Cildi sıkılaştırıcıyla bilenen bu sabunun mantar hastalıklarına da iyi geldiği ifade ediliyor.
** Alaçatı papatya sabunu: İltihap giderici mantara ve egzamaya karşı etkili özelliğiyle satılan papatya sabunu, selüloit tedavisinde kullanılır.
** Ardıç katran: Anadolu'da yüzyıllardır kullanılan bu sabunun egzama, kaşıntı, sivilce, kepek ve saç dökülmelerine karşı etkili olduğu vurgulanıyor.
** Ballı zincir tozlu sabunu: Cilt gözeneklerini temizleyerek genç ve canlı bir görünüm kattığı belirtilen bu sabunun ise içerdiği E vitamini ve gliserin ile cildi beslediği, canlandırdığı ve nemlendirdiği ifade ediliyor.
** Gül yaprağı sabunu: Her türlü cilt sorununa iyi gelmesinin yanında, çok etkili bir onarıcıdır. Cilde canlılık kazandırır ve gerginleştirir. Alerji, egzama ve açık yaralara iyi gelir. Makyaj temizler, ciltteki doğum lekelerini giderir.
** Katran sabunu: Mantar hastalıklarında cilt kaşıntılarında sedef ve egzamada varis ve ağrılarında uyuz ve benzeri cilt sorunlarında kullanılır. Egzama, kaşıntı ve sivilce ,kepeğe, dökülmelere karşı etkili olan bir sabun türüdür.
** Çeşitli cilt sorunlarının çözümü ve iyi bir cilt için tavsiye edilen diğer ürünler ise bıddım, çilek, defne, havuç, kayısı, kivi, okaliptüs ve yılan yağlı sabunu olarak sıralanıyor.
Dünya Bülteni