Burun damlası orucu bozar mı?
Ramazan ayında oruç tutarken göz damlası ve burun damlası orucu bozar mı? 2017 yılı Ramazan ayı itibariyle en merak edilen hususların başında gelen burun ve göz damlası orucu bozar mı sorusunu diyanet yanıtladı.
1000 aydan daha hayırlı olan 11 ayın sutlanı Ramazan aynı geldi çattı. İslam alemini için en önemli aylardan biri olan mübarek Ramazan ayının gelmesi ile birlikte orucu bozan hususlar büyük merak konusu oldu. 2017 Ramazan ayına istinaden günün en çok sorulan sorusu ise göz ve burun damlası orucu bozar mı? sorusu oldu. Günün en popüler aramalarına giren burun ve göz damlası orucu bozar mı sorusunun cevabını Diyanet İşleri Başkanlığı yanıtladı. Nihat Hatipoğlu ise oruçluyken göz ve burun damlası kullanmak ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu! İşte Ramazan ayını en çok merak edilen sorular ve cevapları..
GÖZ VE BURUN DAMLASI KULLANMAK ORUCU BOZAR MI?
Göz damlası: Uzman göz doktorlarından alınan bilgilere göre, göze damlatılan ilaç miktar olarak çok az (1 mililitrenin 1/20'si olan 50 mikrolitre) olup bunun bir kısmı gözün kırpılmasıyla dışarıya atılmakta, bir kısmı gözde, göz ile burun boşluğunu birleştiren kanallarda ve mukozasında mesamat yolu ile emilerek vücuda alınmaktadır. Damlanın yok denilebilecek kadar çok az bir kısmının, sindirim kanalına ulaşma ihtimali bulunmaktadır. Bu bilgiler, yukarıdaki bilgilerle birlikte değerlendirildiğinde, göz damlası orucu bozmaz.
Burun damlası: Tedavî amacıyla burna damlatılan ilacın bir damlası, yaklaşık 0,06 cm3 tür. Bunun bir kısmı da burun çeperleri tarafından emilmekte, çok az bir kısmı mideye ulaşmaktadır. Bu da, mazmazada olduğu gibi ma'fuv (affedilmiş) kapsamında değerlendirilebilir
Haber 7
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.