Darbe Günlükleri'ni ben yazdım, Ahmet yayımlanınca gördü

Darbe Günlükleri'ni ben yazdım, Ahmet yayımlanınca gördü

Nokta Dergisi'nin eski Genel Yayın Yönetmeni Alper Görmüş, Ahmet Şık ve 'Darbe Günlükleri' haberiyle ilgili önemli bir yazı kaleme aldı.

Ahmet Şık'ın medyada 'Nokta dergisinde Darbe Günlükleri'ni ortaya çıkaran gazeteci' olarak anlatıldığını hayretle izlediğini aktaran Alper Görmüş, günlükleri kendisinin haberleştirdiğini anlattı. İşte Alper Görmüş'ün yazısından bölümler: "Dört yıl boyunca Darbe Günlükleri'ni gün yüzüne çıkartan, ardından da yargılanan bir gazeteci olarak bilindim. Bu yıllar boyunca sayısız söyleşi verdim, yazılar yazdım. Ve şimdi birdenbire, o haberin altında bir Nokta muhabirinin imzasının bulunduğuna, haberin ona ait olduğuna dair bir "bilgi" sağ-sol, liberal-muhafazakâr gazete ve gazetecilerin müşterek onayıyla izleyicilere, okurlara duyuruluyordu. (...) Şimdi işin aslını anlatayım size. Darbe Günlükleri'ni yaklaşık üç bin sayfalık 'anılar'dan ben özetledim. İki yazı işleri müdürü ile bir başka yönetici neyin üzerinde çalıştığımı biliyorlardı, başka kimse günlükler dergide yayımlanana kadar hiçbir şey bilmedi. Haberi, Nokta'nın öteki çalışanları gibi Ahmet de dergide yayımlanınca gördü. Aslında ben bunları defalarca anlattım. Demek ki herkes unutmuş!"

Eski Nokta Dergisi editörü Ferda Balancar da Alper Görmüş'ü doğruluyor. Balancar, "Bu olay, bir çifte standart örneği. Gazetecilerin bazıları, işlerine geldiği gibi kullandılar bunu. 'Bak gördün mü, Darbe Günlükleri'nin altında imzası olanlar şimdi böyle diyorlar.' Bu birilerinin işine gelen bir kurgu! Daha düne kadar, Darbe Günlükleri'ni yayımladı diye Nokta'ya küfredenler, üç dört gündür bu söylemi kullanıyorlar." diyor.
Zaman