Darwin bile kendi teorisine güvenmemiş

Darwin bile kendi teorisine güvenmemiş

Ateistlerin dine karşı tek dayanağı olan ve 'bilim' kılıfını kullanarak savundukları 'Evrim teorisi'ni ortaya atan Darwin bile kendi teorisine inanmamış.

1859 yılında yayınladığı Türlerin Kökeni isimli kitabı ile evrim teorisini öne süren Charles Darwin’in hayali senaryoları 21. yüzyılın modern bilimiyle çürütüldü. Bilim geliştikçe evrim teorisinin açmazları iyice ortaya çıkmaya başladı. Big Bang (Büyük patlama) teorisinin kanıtlanması, mikrobiyolojinin gelişmesi, hücrenin, DNA’nın yapılarının ortaya çıkarılmasıyla ‘Evrimleşme’nin bilimsel açıdan mümkün olmadığı kanıtlandı. Bu gerçek birçok bilim adamı tarafından kabul edilse de ateistler ve kürsülerini kaybetmemek adına evrimci bilim adamları teoriyi hala savunuyor.

Ancak Darwin’in kendisinin bile teoriyi ortaya atarken oldukça şüphe içinde olduğu kitabında görülüyor. Darwin kitaplarını yazarken birçok itirafta da bulunmuştu.

İşte Darwin’in teorisiyle ilgili bazı itirafları;

“Parlak renklilik, erkek balıkların kuluçkaya yatması, parlak dişi kelebekler, bu güzelliğin doğal seleksiyonun kontrolü altında gerçekleştiğini düşünemiyorum.” (Francis Darwin, Life and the Letters, Vol. II, s.305)

Doğal seleksiyon teorisinin, kendim göremememe rağmen pek çok hata içerdiğini ileride anlayacağım. (Francis Darwin, The Life and Letters of Charles Darwin, Cilt.II, New York:D. Appleton and Company, 1888, s.10)

Eğer gerçekten türler öbür türlerden yavaş gelişmelerle türemişse, neden sayısız ara geçiş formuna rastlamıyoruz? Neden bütün doğa bir karmaşa halinde değil de, tam olarak tanımlanmış ve yerli yerinde? Sayısız ara geçiş formu olmalı, fakat niçin yeryüzünün sayılamayacak kadar çok katmanında gömülü olarak bulamıyoruz... Niçin her jeolojik yapı ve her tabaka böyle bağlantılarla dolu değil? Jeoloji iyi derecelendirilmiş bir süreç ortaya çıkarmamaktadır ve belki de bu benim teorime karşı ileri sürülecek en büyük itiraz olacaktır. (Charles Darwin, The Origin of Species, s. 172, 280)

Bazen, yakında tamamen yenilgiye uğrayacağımdan şüpheleniyorum.( Francis Darwin, The Life and Letters of Charles Darwin, Cilt.II, s.152)

Bana kitabımı soruyorsun, sana söyleyebileceğim tek şey intihar etmeye hazır olduğum; kitabın çok makul bir şekilde kaleme alındığını düşünüyordum, fakat şimdi tekrar yazılması gerektiğini anladım.( Francis Darwin, The Life and Letters of Charles Darwin, Cilt.II, s.501)

Eğer aynı sınıfa ait çok sayıdaki tür gerçekten yaşama bir anda ve birlikte başlamışsa, bu doğal seleksiyonla ortak atadan evrimleşme teorisine öldürücü bir darbe olurdu. (Charles Darwin , The Origin Of Species: A Facsimile Of the First Edition, Harvard University Press, 1964, s.302)

... Eğer benim teorim doğruysa, en eski Siluryen (Kambriyen) tabakasının oluşumundan önce, çok uzun zaman dilimleri geçmiş olmalı; Siluryen devrinden bu güne kadar geçmiş olan zaman kadar uzun zaman dilimleri... Ve henüz bilinmeyen bu zaman dilimleri içinde dünya canlı yaratıklarla dolup taşmış olmalı. Bu büyük zaman dilimlerine ait fosil kayıtlarını neden bulamadığımız sorusu karşısında ise verebilecek tatmin edici bir cevabım yok. (Charles Darwin, The Origin of Species: A Facsimile of the First Edition, Harvard University Press, 1964, s. 313-314)

Eskiden var olmuş ara çeşitlerin sayısının da gerçekten pek büyük olması gerekir. Öyleyse bütün yerbilimsel oluşumlar ve bütün tabakalar geçişsel biçimlerle (ara formlar) neden tıka basa dolu değildir? Yerbilim (jeoloji), organik yaratıkların böylesine kopuksuz bir zincirini asla gün ışığına çıkarmamıştır. Bu belki de doğal seleksiyon teorisine karşı çıkarılabilecek en açık ve en zorlu aykırılıktır. (Charles Darwin, Türlerin Kökeni, s. 349)

Gözün odağını farklı uzaklıklara uydurması, içeri bırakılacak ışık tutarını ayarlaması, küresel ve renksel sapmayı (aberration) düzeltmesi gibi eşsiz düzenlenişlerinin tümünün doğal seçme ile oluşabildiğini düşünmenin en ileri derecede saçmalamak olduğunu açık yürekle itiraf ederim... (Charles Darwin, Türlerin Kökeni, Onur Yayınları, Beşinci Baskı, Ankara 1996, s.198)

 
 
Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.