Deprem gibi doğal afet durumlarında kullanılacak iletişim kanalları
Ülkemizde her deprem sonrasında mobil şebekeler kilitleniyor ve iletişim kurmakta güçlük çekiyoruz. Sevdiklerimize ulaşabileceğimiz alternatif iletişim yöntemleri haberimizde.
İzmir'de 30 Ekim'de yaşanan deprem felaketi akıllara bir kere daha iletişim ve telefon şebekelerini getirdi. Daha önce İstanbul'da yaşanan örneklerde mobil telefon şebekeleri herkes aynı anda yüklenince çökmüştü.
Deprem ve benzeri afet ve acil durumlarda iletişim daha da önemli hale geliyor. Ancak daha önce deprem dönemlerinde telefon sistemi çöktüğü için acil durumlarda kesinlikle cep telefonumuzu sesli iletişim için kullanmamak gerekiyor.
Kısa mesaj ve çevrimiçi mesajlaşma platformlarını kullanın
Haberleşme için kısa mesaj, anlık mesajlaşma programları (WhatsApp, Telegram, Bip ve benzeri) kullanmak gerekiyor. Bu konu gerçekten önemli zira GSM şebekeleri anlık olarak belli bir kullanıcı sayısına göre tasarlandığı için bu kapasitenin üzerinde kullanım olduğunda şebekeler çökebiliyor. Bunun önüne geçmek için arama yapmak yerine SMS yani kısa mesaj ya da internet tabanlı mesajlaşma programlarını kullanmak önemli.
Ayrıca gerekmedikçe telefon görüşmesi yapmaktan kaçınmak da önemli bir konu. Ayrıca telefon görüşmesi yapmak durumunda kalırsanız kısa tutmak da şebekenin sağlıklı çalışabilmesi için uygulanabilecek önlemlerden biri olarak karşımıza çıkıyor.
Haber7
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.