Endonezya'daki Çin Camisinde Müslüman olanların sayısı her gün artıyor
Endonezya'nın Başkenti Cakarta'da bulunan ve 30 yıla yakın tarihiyle dikkat çeken 'Çin Camisi'nin cemaati barış ve dostluğu temsil ediyor.
Ömer Çiftçi'nin Haberi
RİSALEHABER- Cakarta'nın Çin mahallesinde bulunan Çin Camisi ilk bakışta bir Budist yapısını andırıyor. Fakat içine girdiğinizde bambaşka bir manzara ile karşılaşıyorsanız. Çin Kaligrafisi ile yazılmış ve Kur'an-ı Kerim ayetleri işlenmiş sanat eserleri, namaz kılan veya Kur'an okuyan bir cemaat.
1991 yılında hizmet vermeye başlayan bu caminin adı da bulunduğu bölgeden geliyor. Lautze Camii.
12 yıl önce İslâmiyet'i kabul eden 45 yaşındaki Çin asıllı bir Endonezyalı adam olan Iwan Tan, 2009'dan beri Cuma namazı için her hafta Lautze Camii'ni ziyaret ettiğini söyledi. Camiyi 12 yıl önce haberlerde gördükten sonra fark ediyor. Henüz bir Müslüman değilken buranın cemaati ile irtibata geçiyor. İslamiyet'i tanıdıkça etkileniyor ve kısa zaman içinde Müslüman oluyor.
Iwan, Lautze Camii'nin, İslam hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen onun gibi Çin asıllı Endonezyalıları çok hoş karşıladığını söyledi. Bir çok Çinli de bu camide Müslüman olmuş ve olmaya devam ediyor.
Bir Avustralya üniversitesinden mezun olan Iwan; "Burası harika bir yer. İnsanlar hep bir arada. Kardeşlik bağları inanılmaz. Henüz Müslüman olmayanlar dahi bu camide kendine yer bulabiliyor." ifadeleri ile cami ve cemaatine duyduğu hayranlığı dile getiriyor.
Lautze Camii, 1991 yılında, Çince ismi Oie Tjeng Hien olan ünlü Çin asıllı Endonezya Müslüman Abdul Karim Oei'nin (1905-1988) ismini alan Haji Karim Oei Vakfı tarafından kuruldu. Vakfın amacı, Endonezya'da yaşayan pek çok Çin asıllının İslamiyet'i tanımasını sağlamak. 30 yıla yaklaşan süre göz önüne alındığında, vakıf bu amacını gerçekleştirmiş gibi görünüyor.
Vakfın şu anki başkanı olan Mohamad Ali Karim Oei; "Bu cami bizim herşeyimiz. Burada çok sıcak ve samimi bir ortam var. Ayrıca pek çok Çinli de Endonezya'ya yerleştiği an bize geliyor. Adımızı duyan, İslamiyet'in öğretilerinden faydalanmak için soluğu camimizde alıyor. Bizim amacımız da burada İslamiyet'i yaymak" diyor.
The Malay Mail Online'nın haberine göre, Karim Oei Vakfı, sonradan Müslüman olanların günden güne artmasından dolayı, Endonezya'nın Bandung şehrinde ikinci bir cami yaptırıyor.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.