Fransa'da bir hukuk profesörü Müslüman karşıtlığı sebebiyle üniversiteden uzaklaştırıldı
Fransa'da Lyon 3 Üniversitesi'nde bir öğretim üyesi, Müslüman karşıtı, ırkçı ve cinsiyetçi sözleri nedeniyle 1 yıl süreyle görevden uzaklaştırıldı
Avrupa'da İslamofobi ile Mücadele Topluluğu'nun (CCIE) X hesabından yapılan açıklamaya göre, Lyon 3 Üniversitesi'nde bir hukuk profesörü "Afrikalı bir Müslüman, Fransa'da Katolik beyaz gibi asla entegre olamayacak" gibi sözler sarf etti.
Öğretim üyelerinin ve öğrencilerin tepkisine neden olan bu durum, üniversitenin disiplin kuruluna intikal etti.
Disiplin kurulu, hukuk profesörünü, Müslüman karşıtı, ırkçı ve cinsiyetçi sözleri nedeniyle 1 yıl görevden uzaklaştırma kararı aldı.
aa
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.