Gazze'de çalışmış Amerikalı doktorların mektubu: Çığlıkları duyun!

Gazze'de çalışmış Amerikalı doktorların mektubu: Çığlıkları duyun!

Gazze'de gönüllü çalışan Amerikalı sağlık görevlileri, ABD Başkanı Joe Biden'dan İsrail'e silah ambargosu uygulamasını istedi

Sağlık görevlileri, First Lady Jill Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e de seslendikleri mektupta, İsrail'e silah desteğinin durdurulmasını talep etti.

Son birkaç ayda Gazze'deki çeşitli hastanelerde gönüllü olarak çalışan 45 cerrah, acil servis doktoru ve hemşirenin imzasını taşıyan mektupta, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının özellikle kadınlar ve çocuklar üzerinde yaptığı büyük insani yıkıma işaret edildi.

Mektupta şu ifadelere yer verildi:

Kadınlara ve çocuklara yönelik bizzat tanık olduğumuz dayanılmaz zulüm sahnelerini unutamayız. Bu mektubu imzalayan her bir kişi, Gazze'de kendilerine kasten yöneltilmiş şiddete maruz kalan çocukları tedavi etti. Özellikle de her birimiz, kafasından vurulan ergenlik çağındaki çocukları her gün ameliyata aldık.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve diğer yardım kuruluşları bünyesinde Gazze'de görev yapan sağlık çalışanları, gerçek can kayıplarının açıklanandan çok daha yüksek olduğunu da belirtti.

Gazze Sağlık Bakanlığı'nın son paylaştığı rakamlara göre İsrail saldırılarında 16 bin 172'si çocuk, 10 bin 798'si kadın toplamda en az 39 bin 175 Filistinli öldürülürken, 90 bin 403 kişi de yaralandı.

Ancak sağlık çalışanları İsrail saldırılarında öldürülenlerin sayısının en az 92 bin olduğunu savundu.

Bu sayının Gazze nüfusunun yaklaşık yüzde 4,2'sine denk geldiğine işaret edilen mektupta şunlar yazıldı:

Çok küçük istisnalar dışında Gazze'deki herkes hasta, yaralı ya da her iki durumdan da muzdarip. Buna her ulusal yardım görevlisi, uluslararası gönüllü ve muhtemelen her İsrailli rehine de dahil.

Sağlık çalışanları, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de düzenlediği Aksa Tufanı operasyonunu desteklemediklerini de belirtti.

Gazze'deki felaketin önlenmesi için ABD'nin İsrail'e verdiği askeri, ekonomik ve diplomatik desteği kesmesi gerektiği vurgulanan mektupta şu ifadeler kullanıldı:

Vicdanlarımızın unutmamıza izin vermeyeceği çığlıkları ve haykırışları duyabilmenizi isterdik. Gördüklerimizden sonra kimsenin bu çocukları kasten öldüren bir ülkeyi silahlandırmaya devam edeceğine inanamıyoruz.

Independent Türkçe

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.