Harran kurban bayramını bereketli yaşadı

Harran kurban bayramını bereketli yaşadı

Güneydoğu Anadolu turizminin parlayan yıldızı olarak dikkati çeken ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde bulunan Şanlıurfa'nın Harran ilçesi, Kurban Bayramı tatili dolayısıyla adeta ziyaretçi akınına uğruyor.

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde bulunan dünyanın en eski yerleşim yerlerinden Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde, Kurban Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanıyor.

Milattan önce 6 binli yıllardan günümüze kadar kesintisiz yerleşim yeri olan ve bir dönem Asurlular ile Emevilere başkentlik yapan Harran, konik kubbeli evleri ve tarihi mekanlarının yanı sıra yöresel kıyafetli insanlarıyla da zi aretçilerini kültür yolculuğuna çıkarıyor.

İlk İslam üniversitesinin kalıntıları ve Emeviler döneminden kalma Ulu Camisiyle her yıl yüzlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan tarihi ilçe, aşırı sıcaklara rağmen Kurban Bayramı'nda ziyaretçi akınına uğruyor.

Bayram tatilini fırsat bilerek ilçeye gelen çok sayıda ziyaretçi, hem Harran halkının hem de turizmcilerin yüzünü güldürüyor.

Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir dönem bölgede yaşanan olaylar nedeniyle turizmin sıkıntı yaşadığını ama son iki yıldır çok iyi durumda olduklarını belirtti.

Geçen yıl yaklaşık 800 bin kişinin Harran'ı ziyaret ettiğini anımsatan Özyavuz, bu yıl ise şimdiden bu rakamı geçtiklerini ifade etti.

Mehmet Özyavuz, huzurun hakim olduğu ilçeyi herkesin görmesi için çalışmalar yürüttüklerini vurgulayarak, "Özellikle nisan-mayıs döneminde beklediğimizden daha çok ziyaretçiyi ağırlama imkanı bulduk. Çok şükür bu yıl ziyaretçi sayısının bir milyonu aşacağını tahmin ediyoruz. Şu anda da aşırı sıcak havalara rağmen tatil dolayısıyla insanlar buraya geliyor. Bu çok sevindirici bir durum. İnşallah havaların serinlemesinin ardından turizm daha iyi yerlere ulaşacaktır." dedi.

"Aşırı sıcak havaya rağmen yoğunluk var"

Harranlı turizmci Eyyüp Sabri Özyavuz ise turizme kazandırılan konik kubbeli evlerin ziyaretçilerin ilgisini çektiğini, buna benzer yapıların İtalya ve Suriye'de de bulunduğunu anlattı.

Bu yıl turizmde beklediklerinden daha iyi bir yoğunluğa ulaştıklarını dile getiren Özyavuz, "Harran UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde bulunuyor, bundan dolayı yurt içi ve yurt dışından birçok misafirimiz var. Özellikle ilkbahar ve sonbaharda aşırı bir yoğunluk oluşuyor. Bu Kurban Bayramı'nda beklediğimizin üzerinde bir kalabalık, yoğunluk var. Havaların çok sıcak olmasına rağmen insanların denize gitme gibi bir şansı varken Harran'ı ziyaret etmeleri bizi ayrıca memnun ediyor. Birkaç gündür aşırı bu yoğunluğu hissediyoruz. Umarım eylül ayıyla bu artarak devam edecektir." diye konuştu.

Muğla'nın Fethiye ilçesinden Harran'a gelen Arzu Özoğlu da uzun süredir burayı görmeyi istediğini ve tatili fırsat bilerek bölgeye geldiklerini ifade etti.

Tarihi mekanları ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Özoğlu, "Şanlıurfa ve özellikle Harran'ı merak ediyorduk ve beklediğimizden daha iyi bir görselle karşılaştık. Ayrıca insanlarının doğallığı çok hoşumuza gitti. Anadolu insanın içindeki o samimiyet çok güzeldi. İyi ki gelmişiz, anlatıldığından çok çok daha heyecan verici bir yer." şeklinde konuştu.

Arkadaşları ve ailesiyle Malatya'dan gelen İsmet Yılmaz ise uzun bayram tatilini fırsat bilerek Harran'a geldiklerini, herkese de ilçeyi görmelerini tavsiye ettiğini söyledi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.