Her yıl 250 bin hektarda 'dumansız yangın' mücadelesi
Orman Genel Müdürlüğü, ormanlara verdikleri zarar nedeniyle 'dumansız yangın' olarak adlandırılan organizmalara karşı her yıl 250 bin hektarlık alanda mücadele ediyor.
Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, 180 yıllık bilgi birikimi ile ormanların sağlık durumunu devamlı takip etmekte ormanlarda zararlı organizmalarla yapılan mücadelede doğaya uygun orman ekosistemini koruyan biyolojik mücadeleye ağırlık verildiği belirtildi. Türkiye coğrafyasında görülen zararlı organizmaların mücadelesinde Orman Genel Müdürlüğü’nün üniversiteler, araştırma kurumları ve kendi yetişmiş teknik elemanları ile koordineli bir şekilde çalışarak ormanları gelecek nesillere bırakmak için azami gayret gösterdiği ifade edildi.
14 MİLYON 450 BİN YIRTICI BÖCEK ÜRETİLDİ
Açıklamada, ormanlarda her yıl yaklaşık 30 farklı tür zararlı organizmanın tahribatına karşılık yurt sathına yayılmış 46 adet laboratuvarda dört farklı tür faydalı prodetör böcek üreterek, ormanlara bırakıldığı belirtilerek, "Bugüne kadar 14 milyon 450 bin adet yırtıcı böcek üreterek ormanlara bırakılmıştır. Ormanlarımızda zarar yapan böceklerle beslenen kuşların yuvalanması için 1 milyon 750 bin adet kuş yuvası ormanlarımıza asılmıştır. Böcek zararı görülen ormana karınca yuva nakillerini yaparak, ormanlarda biyolojik çeşitliliği dengede tutmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda ormanlarda zarar yapan böceklerin yumurta, larva, pupa ve erginlerini yiyen karıncalardan bugüne kadar 13 bin koloni nakli yapılmıştır. Orman Genel Müdürlüğümüz olarak ormanlara verdikleri zarar nedeniyle 'dumansız yangın' olarak nitelendirilen organizmalara karşı her yıl 250 bin hektarlık alanda mücadele yapılmaktadır" denildi.
DHA
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.