Said Özdemir kitabı

Said Özdemir ağabey Bediüzzaman’ın yakın zamanda (2016) vefat eden önemli talebelerinden biri. Şimdi yaşayan talebesi de kalmadı, ancak görenler, ziyaret edenler var. Bir devir böylelikle kapanmış oldu. Şimdikiler rüştünü ispat etme durumunda; zira fırtınalar durmuyor, fitneler bitmiyor, sancılar son bulmuyor…

Kurulan yeni meşrep akışı bir şekilde devam ediyor, yeni isimler yeni insanlar yeni ufuklarla… Bediüzzaman ve etrafındaki pervaneler zahiren görevlerini yapıp tamamladılar fakat manen yaşıyor, hizmetin içinde varlıklarını sürdürüyorlar, onlarsız olmaz, zira onlar deniz feneri mesabesindeler.

Çektikleri sıkıntılar, yaşadıkları acılar boşu boşuna olmadı; geride muazzam bir kitle bıraktılar. Irmağın kolları toprağı sulamaya devam ediyor, her birinin hayatlarında ayrı hikmet ve ibret dersleri var, ayrı bir seciye var, muhabbet ve hizmete vesile olacak ayrı tavırlar var.

Üzümün salkımları gibi!

Hepsi ayrı ama bir bütün! Muhabbetle, uhuvvetle, tesanütle bir ve bütün!

Bu manada ayrılık gayrılık yok; mizaç farklılığı, farklı bakış ve yorumlar fıtrat gereği, suyun tabii seyrinden, normal olan da bu.

Said Özdemir Ağabey naşirlerden, “Sözler”i ilk baskısını yapanlardan, bu hizmetin önemli kilometre taşlarından, geleceği inşa edenlerden. Bu bakımdan basılan bütün “Sözler”den manen hissedarlardan.

Böyle bir zata vefa olmasından, hatırasının canlı tutulmasından olsa gerek Taha Çağlaroğlu, Said Ağabeyi anlatan “Suyu Taşıyan Nehir Said Özdemir” adlı bir kitap hazırlamış. Hiçbişey Yayınlarından çıkan kitap okuyucusunu bekliyor, okuyucu da onu bekliyor olmalı!

Diğer ağabeylerin büyük bir çoğunluğunun kitabı yayınlanmıştı, Taha Bey bu kitabı yazmakla büyük bir eksiği tamamladı kuşkusuz, emeğine sağlık, yüreğine sağlık.

Yeni dönem yeni devirde, yeni nesiller; geçmişle bağlarını koparmadan yeni metotlar, yeni tarzlarıyla bu hizmeti daha yükseklere taşıyacaklar; dünyamızın ve dünyanın buna ihtiyacı var zira!

Ülkemizin durumu dünyanın gidişatı, Gazze’nin hali bunu gösteriyor; nehir daha gür ve daha geniş akmalı… Küçük şeylerde boğulmamalı, kılda takılı kalmamalıyız!

Dünya dönülmez bir evreye girdi, ömürler hızla akıyor, saat yaklaşıyor… Kalan zamanı en iyi şekilde değerlendirmeli, en güzel, en iyi, en hakikatli yolu bulma niyeti ve gayreti içinde olmalıyız vesselam.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum