İhlas Kampanyası!

İhlas Kampanyası!

"İhlasın da kampanyası mı olur?" demeyin. Evet olur. İşte kampanyanın ayrıntıları

ÖZEL

Risale-i Nur Külliyatından Lem'alar isimle eserin 21. Lem'a'sı olarak yer alan İhlas Risalesi, Bediüzzaman Said Nursi tarafından "en azından 15 günde bir defa okunmalı" tavsiyesi ile önemine dikkat çekilmiştir.

Risale Haber, "ihlas"ın önemine binaen her 15 günde bir, yani her ayın 15 ve 30. gününde İhlas Risalesi'ni hatırlatmak için bir kampanya başlatmıştır.

Kampanya site izleyicilerine "İhlas Risalesi"ni okumayı hatırlatmakla sınırlıdır. Ve en önemlisi en başta site çalışanları İhlas Risalesi'ni okuduktan sonra hatırlatma haberini siteye ekleyecektir.

Siz değerli okuyucularımızın ilgilerine sunar, kampanya ile ilgili düşüncelerinizi (tavsiye, teklif, eleştiri, görüş...) [email protected] adresinden bizlerle paylaşmanızı istirham ederiz.

* * *
İhlas Risalesi'nden bir bölüm:

YİRMİ BİRİNCİ LEM'A

İhlâs Hakkında

On Yedinci Lem'anın On Yedinci Notasının Yedi Meselesinden Dördüncü Meselesi iken, ihlâs münasebetiyle Yirminci Lem'anın İkinci Noktası oldu. Nuraniyetine binaen Yirmi Birinci Lem'a olarak Lemeâta girdi.

Bu Lem'a lâakal her on beş günde bir defa okunmalı.

-1-
-1-
-2-
-3-
-4-


 EY ÂHİRET KARDEŞLERİM ve ey hizmet-i Kur'âniyede arkadaşlarım! Bilirsiniz ve biliniz:

Bu dünyada, hususan uhrevî hizmetlerde en mühim bir esas, en büyük bir kuvvet, en makbul bir şefaatçi, en metin bir nokta-i istinad, en kısa bir tarik-i hakikat, en makbul bir duâ-i mânevî, en kerametli bir vesile-i makasıd, en yüksek bir haslet, en sâfi bir ubudiyet, ihlâstır.

Madem ihlâsta mezkûr hassalar gibi çok nurlar var ve çok kuvvetler var. Ve madem bu müthiş zamanda ve dehşetli düşmanlar mukabilinde ve şiddetli tazyikat karşısında ve savletli bid'alar, dalâletler içerisinde bizler gayet az ve zayıf ve fakir ve kuvvetsiz olduğumuz halde, gayet ağır ve büyük ve umumî ve kudsî bir vazife-i imaniye ve hizmet-i Kur'âniye omuzumuza ihsan-ı İlâhî tarafından konulmuş.

Elbette, herkesten ziyade, bütün kuvvetimizle ihlâsı kazanmaya mecbur ve mükellefiz. Ve ihlâsın sırrını kendimizde yerleştirmek için gayet derecede muhtacız. Yoksa, hem şimdiye kadar kazandığımız hizmet-i kudsiye kısmen zayi olur, devam etmez; hem şiddetli mesul oluruz. 

-5- âyetindeki şiddetli tehditkârâne nehy-i İlâhîye mazhar olup, saadet-i ebediye zararına, mânâsız, lüzumsuz, zararlı, kederli, hodfuruşâne, sakîl, riyâkârâne bazı hissiyat-ı süfliye ve menâfi-i cüz'iyenin hatırı için ihlâsı kırmakla, hem bu hizmetteki umum kardeşlerimizin hukukuna tecavüz, hem hizmet-i Kur'âniyenin hürmetine taarruz, hem hakaik-i imaniyenin kudsiyetine hürmetsizlik etmiş oluruz.

Ey kardeşlerim! Mühim ve büyük bir umur-u hayriyenin çok muzır mânileri olur. Şeytanlar o hizmetin hâdimleriyle çok uğraşır. Bu mânilere ve bu şeytanlara karşı ihlâs kuvvetine dayanmak gerektir. İhlâsı kıracak esbabdan yılandan, akrepten çekindiğiniz gibi çekininiz.

Hazret-i Yusuf Aleyhisselâm  -6- demesiyle, nefs-i emmâreye itimad edilmez. Enâniyet ve nefs-i emmâre sizi aldatmasın. İhlâsı kazanmak ve muhafaza etmek ve mânileri def etmek için, gelecek düsturlar rehberiniz olsun.

......

-1- "Allah için kıyamda bulunup Ona kulluk edin." (Bakara Sûresi: 2:238.)
-2- "İhtilâfa düşmeyin; sonra cesaretiniz kırılır, kuvvetiniz elden gider." (Enfâl Sûresi: 8:46.)
-3- "Benim âyetlerimi, az bir dünya menfaatiyle değiştirmeyin." (Bakara Sûresi: 2:41.)
-4- "Nefsini günahlardan arındıran, kurtuluşa ermiştir. Nefsini günaha daldıran ise hüsrana düşmüştür." (Şems Sûresi: 91:9-10.)
-5-Benim ayetlerimi az bir dünya menfaatiyle değiştirmeyin. (Bakara Sûresi: 41) [Âyetin devamı, "Ve yalnız benden korkun, yasaklarıma karşı gelmekten sakının" mealinde biter.]
-6- * "Şüphesiz nefis daima kötülüğe sevk eder-ancak Rabbim rahmet ederse o başka." Yusuf Sûresi: 12:53.