İnsanoğlunu Mars'a götürecek roketin yapımı başladı
İnsanlığı Ay ve Mars'a taşıyacak olan dev roket önümüzdeki yıl ilk resmi görevine başlayacak. Resmi göreve kısa bir zaman kaldığı için devasa roketin inşa çalışmaları da hızlandırıldı.
ABD'nin Ay'a geri dönüş ve Mars'a ilk insanı gönderme planlarının temelinde yatan Space Launch System'da (SLS) nihayet sona yaklaşılıyor. 10 yılı aşkın süredir geliştirme sürecinde bulunan dev roketin birleştirme işlemlerinin bu hafta itibarıyla başladığı açıklandı. SLS'in Kasım 2021'de ilk resmi görevine çıkması bekleniyor.
Birleştirme sürecine roketin ilk iticisiyle başlanmış. NASA'nın SLS için özel olarak tasarladığı taşınabilir fırlatma platformuna ilk katı yakıtlı iticinin yerleştirildiği belirtiliyor. 97 metre uzunluğundaki dev roketin önümüzdeki süreçte yavaş yavaş inşaasının tamamlanacağı belirtiliyor.
Konuyla ilgili bazı açıklamalar SLS mühendisi Andrew Shroble,"SLS roketinin ilk parçasını mobil kalkış platformuna yerleştirmemiz önemli bir kilometre taşını geride bıraktığımız anlamına geliyor. Artemis 1 görevinin tam anlamıyla artık yaklaştığını ve kalkış için son hazırlıkları yaptığımızı söyleyebiliriz." ifadelerini kullandı.
NASA en son geçtiğimiz Eylül ayında SLS için büyük bir motor testi gerçekleştirmişti. Bu testte ortaya çıkan müthiş görüntüleri aşağıdan izleyebilirsiniz.
İlk hedef Ay
NASA'nın uzay araştırmalarındaki nihai amacı Mars'a ilk insanları indirmek ancak Kızıl Gezegen'e giden uzun yolculuğun ilk adımları Ay'da atılacak. NASA Mars'a gitmeden önce teknolojilerini Ay'da test etmeyi ve astronotları burada eğitmeyi planlıyor. Uzay ajansının şu anki planı Amerikan astronotlarını 2024'te Ay'a geri götürmek. Ancak yaşanan son gelişmeler sonrasında bu tarihin birkaç yıl erteleneceği tahmin ediliyor.
SLS roketinin ilk kez Kasım 2021'de mürettebatsız olarak uçuşa geçecek. Roketin ilk mürettebatlı görevine ise 2023 gibi Artemis 2 ile çıkabileceği belirtiliyor. Artemis 2'de en az iki NASA astronotunun Ay'ın yörüngesine gönderilmesi ve geri getirilmesi planlanıyor.
KAYNAK: DONANIMHABER
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.