İslamiyet'i anlamak için 1905 yılında yola çıktı en çok o özelliğe hayran kaldı
1905 yılında, Hollandalı devlet adamı ve ilahiyatçı Abraham Kuyper, Akdeniz'in etrafında bir yolculuğa çıktı ve 20 ülkedeki 80 site ve şehri ziyaret etti.
Ömer Çiftçi'nin Haberi
RİSALEHABER- Batı dünyasında henüz İslamiyet'e dair pek bir bilgi bulunmayan 1900'lü yılların başında gemi ile çıktığı yolculuğunda, İslam dünyasına ve Müslümanlara dair önemli bilgiler edinen Hıristiyan gazeteci ve siyasetçi Abraham Kuyper, bu yolculuktaki deneyimlerini 'On İslam' (İslam'a dair) adını verdiği bir kitapta topladı.
Yazılarında en çok dikkat çeken kesim ise dönem Batı Dünyası ile İslam Dünyası'na dair teolojik, kültürel ve siyasi karşılaştırmaların olduğu bölüm. Batıda henüz Müslümanların tanınmadığı bir çağda yazan Kuyper, İslamiyet'in kendisine benzersiz bir kültürel ve teolojik perspektif kazandırdığından bahsediyor.
Kitapta Kuyter, evrensel kabul görmüş temel öğretileriyle İslam'ı, hukuksal yorumlama, siyasi çekişmeler, ibadet ritüelleri ve hepsinin arkasında yatan tarihsel gelişim seyriyle inceliyor. İslam inancını toplumsal ilişkileri, estetik ilkeleri, toplumsal cinsiyet konusundaki düzenlemeleri ve kültür kalıplarını araştırıyor.
Hristiyan bir yazar ve siyasetçi olan Kuyter, İslam Dünyası'nda gördüklerinden fazlaca etkileniyor ve sık sık Hristiyan dünyası ile kıyaslama yapıyor. Kitabın editörü James D. Bratt'ın söylediğine göre, yazar İslamiyet'in ruhani mesajını ve ibadetlere bağlılığını çok seviyor ve bunların Batı dünyasında da bulunması gerektiğini belirtiyor. Bu nedenle kitapta sıkça Batı ile İslam Dünyası arasında uzlaşı yolu arıyor.
Müslümanların dine bağlılığından da bahseden Kuyter'in, özellikle İslam dünyasındaki din anlayışının bozulmaya başlayan Batı din anlayışına karşı üstünlüğü olduğunu da belirtiyor.
blog.acton'un haberine göre Editör James D. Bratt, günümüzde de batı dünyasının bu tür bir araştırmaya ihtiyaç duyduğunu belirtiyor. Bratt'e göre günümüzde batılılar komşularının inançları ile iyi geçinmek için Kuyter'in açtığı yolun peşinden gitmeli.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.