Alparslan ÖZYAZICI
Kainatta kusur var mı?
Enbiya Sûresi, 22. âyette şöyle buyurulmaktadır; “Arz ve semada Allah’tan başka ilahlar olmuş olsa idiler, şu görünen intizam fesada uğrardı.” Bu âyet Allah’ın vahid yani bir tek ve müstakil olduğuna kâfi delildir. Yani kâinatta zerre miktâr bir şerik, bir ortaklık olsa idi, nizam bozulacaktı, karışıklık kendisini gösterecekti.
Mülk Sûresi, 3. ve 4. âyetlerde meâlen şöyle buyurulmaktadır; “Gökleri yedi kat üzerine yaratan O’dur. Rahmanın bu yaratmasında bir intizamsızlık bulamazsın. Gözünü bir çevir bak, bir aksaklık görebilir misin?” “Bir kusur bulmak için gözünü tekrar tekrar çevir bak; ama göz umduğunu bulamayıp bitkin ve yorgun düşer.”
Şu ifadeler ile insan kâinatta kusur aramak için ne kadar çabalasa, hiçbir yerde kusuru bulamayacak, gözleri yorgun olarak geri gelip adeta “beyhude yoruldum, kusur yok” diyecektir. Bütün bunlar göstermektedir ki, kâinattaki nizam ve intizam gayet mükemmeldir. Demek kâinattaki intizam Vahdaniyetin yani Allah’ın birliğinin kesin delilidir.
Asma yaprağındaki intizam. Basit gibi gördüğümüz, yanından aldırmayıp geçtiğimiz asma yaprağında dikkat edilse fevkalade bir intizam olduğunu görürüz. Bu intizamı yapan, yaprağı intizamla yaratan kim?
Sinekteki simetri. Kanatlar, ayaklar, antenler, gözler vs. hem simetrik, mizanlı bir şekilde yaratılmış. Kim hesaplıyor, kim ölçüyor, kim yaratıyor? Herhalde şuursuz tabiat değil. Bütün bunlar ancak kudreti, ilmi nihayetsiz olan bir Allah’ın icraatlarıdır.
İnsan vücudunda hassas ölçüler. İnsanda, vücut, baş, kollar, eller arasında, bilhassa yüzde çok ince, hassas ölçüler vardır. Gözde hafif bir kayma şaşılığa yol açıyor. Bütün insanlarda görülen bu ince hesapları kim ölçüp, biçiyor ve yerli yerince yaratıyor?
Küçük çocuk. Yüzdeki organlara dikkat edelim. Hep sağlı sollu simetrik ve ince, hassas ölçüler içerisinde yaratılmış. Gözler, kulaklar, kaşlar, burun delikleri vs. simetrik yaratılmış. Gözdeki hafif bir kayma şaşılık oluyor. Yüzde daha başka birçok ince hesaplamalar var. Kim hesaplamış, nasıl yapılmış, nasıl yaratılmış?
Merkezi sinir sistemini teşkil belli başlı organlar. Beyin, beyincik ve omuriliğin bir kısmı görülüyor. Vücudumuzun adeta idare merkezi olan bu mühim organlara, kaba bir nazarla bakıldığında bile, sağlı sollu simetrik yaratılmış oldukları dikkati çekiyor.
İnsanda ve bütün canlılarda irsiyetle alakalı özellikleri taşımakla görevli DNA moleküllerinin şematik resmi. Bu şekli milimetrenin milyonda biri seviyelerinde düşüneceğiz. Çift heliks diye adlandırılan merdiven şekline ve aralarındaki ince intizama, simetriye dikkat edelim. Aslında bu şema kaba bir tariftir. A,T,C,G ile ifade edilen harfler Adenin, Timin, Sitozin, Guanin diye adlandırılan bazların baş harfleridir. Aslında bazlarda daha alt birimlerden, karbon, hidrojen, oksijen ve azottan yaratılmıştır.
DNA yani deoksiribonükleik asit iplikçiklerinin bir kromozom ve dolayısı ile bir hücrenin çekirdeğinin içerisine nasıl mucizevi bir şekilde paketlendiğini gösteren şematik resim. Takriben bir metre uzunluğundaki DNA iplikçikleri, iğnenin sivri ucundan çok daha küçük olan bir hücrenin çekirdeğinin içerisine paketleniyor. Allah’ın varlığına bir delil arayanlara işte açık mucize. Hem de bütün canlılardaki hücreler adedince nihayetsiz bir mucize. Bu fevkalade hassas, ince ve meharet gerektiren işi herhalde şuursuz tabiattan bekleyemeyiz.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.