Kuantum interneti için kuantum modem
Max Planck Kuantum Optik Enstitüsü araştırmacıları tarafından Kuantum internetine bağlanmak için Kuantum modem geliştirildi.
Kuantum internet, hala geliştirilme aşamasında olan ve yalnızca kuantum hesaplamadaki ilerlemelere bağlı olan bir olgu. Kuantum interneti için klasik bir internet modeminin benzeri, küçük bir aynalı kabine sahip yeni bir "kuantum modem" geliştirildi. Bununla birlikte, yeni geliştirilen kuantum modem, bilgi işlemde yaklaşmakta olan bir devrime işaret eden kuantum piller ve bilgisayarlar da dahil olmak üzere diğer kuantum cihazlarına internet sağlamaya yarayacak.
Kuantum internetin geleceği kuantum modem
Kuantum bilgisayarlar günlük hayatta kullandığımız bilgisayarların yıllar boyunca çalışsa da yapamayacağı hesaplamaları saniyeler içinde yapabilecek bir teknolojiye sahip. Ayrıca kuantum internet sayesinde yüksek güvenlikli iletişim de mümkün olacak.
Kuantum bilgisayarlar, ne zaman ve sonunda ticari olarak kullanılabilir hale gelirlerse, neredeyse hacklenemez olacaklar.
Kuantum bilgi işlem devriminin gerçekleşmesi garanti edilmese de, bir kuantum modem bizi bunun bir gerçeklik haline geldiğini görmeye bir adım daha yaklaştırıyor.
"Gelecekte, farklı yerlerde bulunan kuantum bilgisayarları birbirine bağlamak için bir kuantum internet kullanılabilir, bu da onların bilgi işlem gücünü önemli ölçüde artıracaktır!" Almanya'daki Max Planck Enstitüsü'nden fizikçi Andreas Reiserer bir basın açıklamasında açıkladı.
Minyatür aynalı bir dolap
Yeni geliştirilen kuantum modem, aktarım sırasında kuantum verilerini depolamak için ışık fotonları kullanıyor. Bunlar, günümüzün iletişim sistemlerinde kullanılan lazer ışığının kızılötesi dalga boyuna tam olarak ayarlandı. Bu, sistemin mevcut fiber optik ağlarla çalışabileceği ve kuantum teknolojilerine daha yumuşak bir nihai geçişe izin verebiliyor.
Modem içinde bir kristalin etrafına minyatür aynalı bir dolap yerleştirilerek üretildi. Araştırmacılar, erbiyum elementini ve elektronlarını kullanarak ve sistemi eksi 271 santigrat dereceye (eksi 455,8 derece Fahrenheit) soğutarak, kızılötesi fotonlarla istedikleri şekilde tepki vermek için depolanan dinlenme kübitlerini elde ettiler.
Soğutulmuş kristal, erbiyum atomlarını bir etkileşimi zorlayacak kadar sabit tutarken, aynalar kızılötesi fotonları modemin içinde binlerce kez zıplatır. Araştırmacılar, sistemi 60 kat daha hızlı ve çok daha verimli hale getiriyor.
Araştırmacılar, potansiyel bir kuantum hesaplama devrimi için önemli bir adım sunmanın yanı sıra, kuantum modem çalışmasının aynı zamanda verileri daha uzun mesafelere aktarabilen kuantum işlemcileri ve kuantum tekrarlayıcıları geliştirmeye de yardımcı olabileceğini söylüyor.
Haber7
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.