Macar Orban'ın katil netanyahu ile görüşmesi Said Nursi'yi haklı çıkardı

Macar Orban'ın katil netanyahu ile görüşmesi Said Nursi'yi haklı çıkardı

Türk Devletleri Teşkilatı üyesi Macaristan'ın İsrail hayranlığı Bediüzzaman Said Nursi'nin sözlerini hatırlattı

Uluslararası Ceza Mahkemesini'nin (UCM) tutuklama kararına rağmen Macaristan'a resmi ziyarette bulunan katil devlet israilin katil başbakanı netanyahu, Macaristan başbakanı Viktor Orban'la görüştü.

Filistin'de soykırım yapan israile destek veren Orban'a Müslüman aleminden büyük tepki gösterildi.

Dünyanın gözü önünde öldürülen Filistinli onbinlerce çocuk ve kadını göz ardı eden Macar başbakan Orban, "UCM'nin siyasi bir mahkemeye ve siyasi enstrümana dönüştüğünü, İsrail'e yönelik verilen kararın da bunun en açık göstergesi olduğunu" ileri sürdü.

İsrail'in Macaristan'a yaptığı yatırımlardan memnun olduğunu, iki ülke arasında özellikle savunma sanayisi alanındaki işbirliğinin sürmesini ümit ettiğini kaydeden Orban, Avrupa'da Yahudi popülasyonunun en yüksek olduğu 3'üncü ülkenin Macaristan olduğunu, Musevi toplumunun en çok burada kendisini güvende hissettiğini anlattı.

MÜSLÜMANLIKTAN ÇIKAN TÜRKLÜKTEN DAHİ ÇIKMIŞLARDIR

Macaristan'ın bu tavrı sosyal medyada Said Nursi'nin yıllar önce yaptığı uyarıyı gündeme getirdi.

Gazeteci Cahit Tuz, "Bediüzzaman'ın; "Nerede Türk taifesi varsa Müslümandır. Müslümanlıktan çıkan veya Müslüman olmayan Türkler, Türklükten dahi çıkmışlardır" (Macarlar gibi) Bu tespiti ne kadar önemli. Evet macarlar Türklükten çıkınca dinden de çıkıp bugün İsrail'in alçaklık seviyesine inmişler" dedi.

Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin Mektubat eserinde geçen ifadenin tamamı şöyle:

“Câ-yı Dikkat Bir Hal: Türk milleti anâsır-ı İslâmiye içinde en kesretli olduğu halde, dünyanın her tarafında olan Türkler ise Müslümandır. Sair unsurlar gibi müslim ve gayr-ı müslim olarak iki kısma inkısam etmemiştir. Nerede Türk taifesi varsa Müslümandır. Müslümanlıktan çıkan veya Müslüman olmayan Türkler, Türklükten dahi çıkmışlardır (Macarlar gibi). Halbuki, küçük unsurlarda dahi hem müslim ve hem de gayr-ı müslim var."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
7 Yorum