Mehmet Feyzi Pamukçu Efendi Kastamonu'da dualarla yad edildi
Kastamonu'nun manevi büyüklerinden, Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Mehmet Feyzi Pamukçu Efendi kabri başında dualarla anıldı. TÜRKAV, Kutlu Bilgi Derneği ve Kastamonu Belediyesi ortaklığında düzenlenen program yoğun katılımla gerçekleşti
ANADOLU COĞRAFYASINDA HİÇBİR DEVİR VE DÖNEMDE MANA ÖNDERLERİ EKSİK OLMAMIŞTIR
TÜRKAV Kastamonu Şube Başkanı Kamil Conkor konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
"Necip Türk Milletinin bağrında, manevi hayatına asırlarca hükmeden Hoca Ahmet Yesevi Hazretleri ve Horasan Erlerinden itibaren Anadolu coğrafyasında hiçbir devir ve dönemde mana önderleri eksik olmamıştır. Bu manevi çınarlar, içinde bulundukları toplumları aydınlatmak için ömürlerini feda etmişlerdir. Yüce gönüllü Türk Milleti de maneviyat ulularını bağrına basmış, el üstünde tutmuş, yolunu yol bilmiş, dünyevi ve uhrevi hayatlarını Onların manevi ışık ve işaretleri ile şekillendirmiştir. İşte bu gönül ve mana erlerinden olan Mehmet Feyzi Efendi Hazretleri de 'Taşıyla, toprağıyla mübarektir bu Kastamonu. Mekke silsilesine bağlıdır. Buradan oraya yol vardır' dediği Kastamonu’nun bağrında filizlenmiş, ulu bir çınar, yüce bir feyiz pınarıdır."
MEHMET FEYZİ EFENDİ'NİN HAYATI ANLATILDI
"Mehmet Feyzi Efendi, 1912’de Kastamonu’da doğdu. Mahalle mektebindeki tahsilinden sonra Hâfız Ömer Aköz hocada hıfzını tamamladı ve kendisinden kıraat dersleri aldı. Ayrıca Hâfız Tevfik, Hâfız Abdurrahman ve Hoca Kâmil efendilerden, temel İslâmî ilimlerle ilgili dersler okudu. Askerlik görevi sebebiyle, İstanbul’da bulunduğu yıllarda, Hacı Hayrullah Efendi, Hüsrev Hoca ve AbdülhakimArvâsî gibi âlimlerin tefsir ve hadis derslerine katıldı. Askerliği süresince askerlere Kur’an öğretti, tâlim ve tecvid dersleri verdi. Askerlik dönüşünde, o yıllarda Kastamonu’da bulunan Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinden ders aldı, onun hizmetinde bulundu. Said Nursi Hazretleri ile olan yakınlığı sebebiyle açılan davalarda yargılanarak Denizli ve Afyon Cezaevlerinde mahpus kaldı. Ancak her iki davadan da beraat etti. Melek Hanım’la yaptığı evlilikten biri erkek olmak üzere beş çocuğu dünyaya geldi. Üç kez hac ibadetini yapma imkânı buldu. Mi‘rac kandiline denk gelen 4 Mart 1989 tarihinde Kastamonu’da Rahmet-i Rahman’a kavuştu. Yüceler Yücesi Rabbimizin rahmetleri ve bereketleri daima üzerine olsun. Bizi de şefaat ve himmetlerinden ayırmasın."
"RABBİM YAPILAN HATİMLERİ VE ETTİĞİMİZ DUALARIMIZI KABUL BUYURSUN"
Kastamonu Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu anma programı sonrasında şu açıklamayı yaptı:
"'Mefahir-i Diniye, Mefahir-i Milliye, Sadakat-i Vataniye. Bu üçü bir arada olursa iyileşmeyecek yara yoktur' sözleriyle yol göstericilerimizden olan, Kastamonu’muzun son dönemde yetiştirdiği İslam alimi, fazıl ve mütefekkir merhum Mehmet Feyzi Efendi’yi kabri başında dualarla andık. Rabbim yapılan hatimleri ve ettiğimiz dualarımızı kabul buyursun. Bizleri birlik ve beraberlikten ayırmasın. Al Bayrağın gölgesi altında ülkemizin ve milletimizin varlığını daim eylesin. Organizasyonda paydaşımız olan TÜRKAV ve Kutlu Bilgi Derneği başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ömrünü insanlığa adayan, hepimizin örnek alacağı mümtaz şahsiyetlerden biri olan Mehmet Feyzi Efendi'nin kabri başında bulunarak dualarımıza ortak olan tüm katılımcılara da ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum."
Kaynak: Kastamonu-Açıksöz
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.