Mezar sorusu arşive kaldırıldı

Mezar sorusu arşive kaldırıldı

"Said Nursi’nin naaşı defnedildiği Şanlıurfa’dan çıkarılıp bilinmeyen bir yere neden götürülmüştür?" sorusuna yer verilen önerge, arşive gönderildi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, DTP Batman Milletvekili Bengi Yıldız’ın, "Nursi’nin mezarı nerede?" içerikli soru önergesine cevap vermedi.

"Said-i Nursi’nin naaşı defnedildiği Şanlıurfa’dan çıkarılıp bilinmeyen bir yere neden götürülmüştür?" sorusuna da yer verilen önerge, "süresi içinde cevaplandırılmadığından" arşive kaldırıldı. 

**

Bediüzzaman'a gönül verenlerden çok eserlerini bilmeyenler tarafından sık sık gündeme getirilen Bediüzzaman'ın mezar yeri meselesi Risale-i Nur'larda şöyle geçmektedir:

Bediüzzaman, arkasında bir halife değil, Risale-i Nur Külliyatı gibi bir hazineyi bırakarak Hakk'ın rahmetine kavuştu. Hayatta iken, arzu etmediği bir hususun vefatından sonra gerçekleşmesini asla istemedi. Önce, gereksiz kabir ziyaretinin yapılmaması ikazında bulundu. "Dostlar uzaktan ruhuma fatiha okusunlar, manevi dua ve ziyaret etsinler. Kabrimin yanına gelmesinler. Fatiha uzaktan da olsa ruhuma gelir. Risale-i Nur'daki azami ihlas ile bütün bütün terk-i enaniyet için buna bir manevi sebep hissediyorum."

Emirdağ Lahikası'nda yer alan, talebelerine yaptığı son dersinde ise, daha dikkat çekici ifadelere yer verir. "Benim kabrim gayet gizli bir yerde... bir iki talebemden başka hiç kimse bilmemek lazım geliyor. Bunu vasiyet ediyorum. Çünkü, dünyada sohbetten beni men eden bir hakikat, elbette vefatımdan sonra da o hakikat bu surette beni mecbur ediyor."

Evet, Bediüzzaman'ı arayan Risale-i Nur sayfalarında bulabilir ve sohbet edebilir. Ruhuna fatiha göndermek isteyen herkes, bulunduğu yerde okumak suretiyle (mezarına uğramasına gerek kalmadan) gönderebilir ve göndermelidir.