Müslüman doktorlar, fakir-fukaraya ücretsiz bakmak için klinik açtı
Geçtiğimiz Pazar günü ABD'nin Philadelphia kentinde dualar ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile açılan yeni kliniğin yönetimi ve personeli tamamen Müslümanlardan oluşuyor.
Ömer Çiftçi'nin Haberi
RİSALEHABER- Amerika Birleşik Devletleri'nin Philadelphia şehrinin kuzeydoğusunda açılan bu yeni klinik 10 Müslüman doktor ve personelden oluşuyor. Geçtiğimiz pazar günü sade bir açılış gerçekleştiren kliniğin kuruluş amacı tamamen ihtiyaç sahiplerine yardım etmek.
ABD'de sağlık sektörü büyük bir sorun teşkil ediyor. Pek çok kişinin herhangi bir sağlık güvencesi bulunmuyor. Özellikle belirli bir gelirin altında kalan kesimler sağlık hizmetlerine ulaşamıyor.
Farklı ülkelerden gelen göçmenlerin oluşturduğu Philadelphia'da da pek çok ihtiyaç sahibi bulunuyor. Bu amaçla bir araya gelen Müslüman yardım kuruluşları, SHAMS adını verdikleri bir klinik açtı ve ihtiyaç sahiplerine tamamen ücretsiz sağlık hizmeti verecek.
SHAMS kliniğinin kurucularından olan ve kliniğin baş doktoru Dr. Ammar Shahid; "Açtığımız klinik bizim açımızdan çok önemli. Bu topraklardaki insanlar umuyorum ki bu girişim ile Müslümanların diğer topluluklardan farklı olduğunu görecektir" ifadelerini kullanıyor.
“Nerede olursanız olun, ırk veya kültüre dayalı ayrımcılık yapmıyoruz. Kliniğimizde her ırktan ve topluluktan ihtiyaç sahibine yardım edilecek" diyen Shahid'in açılış esnasındaki konuşması dakikalarca ayakta alkışlandı.
“SHAMS” kelimesinin çift anlamı vardır. “Sosyal Sağlık ve Sağlık Hizmetleri” anlamına gelen bir kısaltma olduğu gibi aynı zamanda Arapça'da "güneş" anlamına (şems) gelmektedir. Müslüman doktorların bu ismi seçmesinde 'ihtiyaç sahiplerinin hayatına ışık olma' amacı taşıdığı söylendi.
Philadelphia şehri 400 bin fakir nüfusu ile hali hazırda ABD'nin en fakir şehri olma özelliği taşıyor. Şehirde ayrıca 75 binden fazla ihtiyaç sahibi Müslüman göçmen de ikamet ediyor. Bu yüzden Müslüman doktorlar ilk etapta kliniği Philadelphia'da açmayı tercih etmişler.
Klinik sosyal koordinatörü Maaz Baqai, "ABD'nin pek çok noktasında topluluklar arasında iletişim kopukluğu var. Bu kopukluk Müslüman topluluklar arasında da kendisini gösteriyor. Bu nedenle başlangıçta kendimizi tanıtmak için gerçekten iyi işler yapmadık. Ama zamanla, daha iyi iletişim kurabildiğimizi düşünüyorum ve iyi bir hizmet sağlamaya çalıştığımızı görüyorsunuz ve bu topluluğa da ihtiyaç olduğu gayet aşikar" ifadelerini kullandı.
Whyy.org'un haberine göre klinik şu an 10 personel ile saat 11.00 ila 14.00 arası hizmet veriyor. Hizmet süresi zaman geçtikçe artacak ve klinik 24 saat ihtiyaç sahiplerine hizmet verebilecek hale gelecek. Klinik şimdilik Kuzey Amerika İslam Çemberi (İCNA) adlı yardım kuruluşunun bağışları ile hizmet verecek. Zamanla dışarıdan gelen bağışların artması ile hizmetler ve çalışma süreleri genişleyecek. Klinikte şimdilik ücretsiz olarak psikolojik hastalıklar, hasta bakımı, laboratuvar hizmetleri ve bazı ilaçlar veriliyor. Bu hizmetlerin de yardımlar ile birlikte çeşitlenecek olması bir başka sevindirici gelişme.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.