Barla sürgününde bir Bediüzzaman portresi

Barla sürgününde bir Bediüzzaman portresi

Said Nursi’nin Barla yılları, animasyonda Hollywood'un kullandığı teknikle beyazperdeye taşındı.

Bediüzzaman Said Nursi’nin Barla yılları, Hollywood anime filmlerinin sık kullandığı “Motion Capture” tekniğiyle beyazperdeye taşındı.

Yakın dönemin en büyük âlimlerinden Bediüzzaman Said Nursi’nin Barla yılları, Hollywood anime filmlerinin sık kullandığı “Motion Capture” tekniğiyle beyazperdeye taşındı. “Allah’ın Sadık Kulu: Barla’da” adlı yapımda karakterlerden mekâna kadar tüm figürlerin gerçekliğine azami özen gösterildiği belirtiliyor...

Prodüksiyonunu Ser Film’in üstlendiği “Allah’ın Sadık Kulu: Barla’da” adlı yapım 4 Kasım’da sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. “Motion Capture” tekniğiyle Türkiye’de yapılmış ilk uzunmetrajlı 3D animasyon özelliğine sahip olan filmin 3,5 yılda tamamlandığına dikkat çekiliyor. Yönetmen koltuğunda Esin Orhan’ın oturduğu animasyonun merkezinde ise Bediüzzaman Said Nursi’nin Isparta’nın Barla ilçesinde geçen yılları anlatılıyor.

BİLGİSAYAR ORTAMINDA SANAL BARLA OLUŞTURDUK

Risale-i Nur’ların tohumlarının Barla’da atıldığına dikkat çeken yönetmen Esin Orhan, Said Nursi’nin eserlerini burada yazmaya başladığını ifade etti. Animasyon için bilgisayar ortamında sanal bir Barla canlandırdıklarını vurgulayan Orhan, “Bütün ekip Barla’ya gidip orada bine yakın fotoğraf çektik. Mekanlar yerinde araştırıldı. Birbirinden bağımsız yüzden fazla mekan oluşturduk” dedi.

DAHA İYİ ANLAŞILACAK

Orhan, Bediüzzaman ve yakın çevresindeki arkadaşlarının Barla’daki hayatının konu edindiği filmde sinemaseverlerin 1927-1934 yıllarının Barla’sını seyredeceğini anlattı.Orhan, “Bediüzzaman’ın ibadetteki titizliği, ilme yönelik çalışmaları ve teşvikini filmde görmek mümkün. Ayrıca Bediüzzaman hakkında düşünülen yanlışlar açık bir şekilde gözler önüne serilecek. O ve arkadaşları bu filmle daha iyi anlaşılacak” şeklinde konuştu.

170 KİŞİLİK DEV ORKESTRA

“Allah’ın Sadık Kulu: Barla’da” adlı animasyon filmde Bediüzzaman Said Nursi ve öğr encileri, tamamen orijinal fotoğraflarından faydalanılarak üç boyutlu modellendirildi. Senaryosunu Rıdvan Kızıltepe’nin kaleme aldığı filmin danışmanlığını Abdullah Aymaz, Ali Ünal ve Hüseyin Yağmur yaptı. Toplam 108 dakikadan oluşan projenin müziklerini 170 kişilik Budapeşte Senfoni Orkestrası seslendirdi. Kompozitörlüğünü ise Aria Müzik’ten Cengiz Onural, Bora Ebeoğlu birlikte gerçekleştirdi. Şafak Film stüdyolarında çoğaltılan filmin dağıtımını Özen Film yapacak. Ana kopyasının altında Almanya ARRI laboratuvarlarının imzasının bulunduğu film, yurt çapında 200’den fazla kopyayla izleyiciyle buluşacak.

Bugün

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.