Pazartesi TV'yi kapat, kitabı aç günü oldu
Özel Alparslan Koleji öncülüğünde başlatılan 'Televizyonsuz Gün' kampanyasında ilk önce öğrenci velilerinin uygulamaya dair fikirleri soruldu.
Hasan Demir'in haberi
Yüzde 99 oranında olumlu destek bildiren 280 veli arasında yapılan anket sonucunda pazartesi günleri "Televizyonsuz Gün" ilan edildi. O gün televizyon ve bilgisayar gibi cihazları açmayan ve bu şekilde birbirlerine daha fazla zaman ayırma fırsatı bulan aile bireyleri, ortak programlarla da aile içi iletişimi daha sağlıklı kurma fırsatı buldu. Kampanya hakkında bilgi veren Okul Müdürü Ahmet Koç, televizyon ve internet başında geçirilen vaktin, öğrencilerin başarısını ve aile içi ilişkileri olumsuz etkilediğinin herkes tarafından bilindiğini belirtti.
Ahmet Koç, kampanya düzenleme gerekçelerini, "Her akşam değişik filmlerin insanları celbettiği, adeta tutkunu yaptığı, hatta günlerimizi dizi muhabbetlerinin doldurduğu bir süreci yaşıyoruz. Bu da başta aile içi iletişim ve sosyalliğin zayıflamasına, hayat tarzımızın televizyonlardan alıntılara dönüşmesine ve öğrencilerin başarı düzeyinin düşmesine yol açabiliyor." sözleriyle açıkladı. Uygulamaya başlarken düzenlenen ankette öğrenci velilerinin önemli bir kısmı, televizyonun aile ilişkilerini olumsuz etkilediğini, televizyon yüzünden işlerini ve çocuklarını ihmal ettiklerini, günde yaklaşık 3 saat televizyon izlediklerini, kitap okuma oranının çok düşük olduğunu belirtmişler. Pazartesileri "Televizyonsuz Gün" olduktan sonra ise aileler sevdiklerine, sosyal faaliyetlere, akraba ziyaretlerine ve kitap okumaya daha çok zaman ayırabildiklerini dile getirmişler.
Öğrenci velilerinden Dr. Nimet Baki, kampanya sayesinde aile bireyleri olarak birbirlerine daha fazla vakit ayırma imkânı bulduklarını söylüyor. Baki ailesi, pazartesi günlerini aile içi iletişimi artırıcı faaliyetlerle geçiriyor, tüm aile bireyleriyle birlikte kitap okuyor ve bilgilerini paylaşacak bir ortam hazırlıyorlar. Kampanyayı destekleyen velilerden Bahri Çıkmaz ise televizyon izleme alışkanlığını en aza indirmek için gösterilen gayretin, okuldaki eğitim kadar önemli bulduğunu ifade ediyor.
Zaman