Ramazanla Müslüman olanlar artıyor
Ramazan’ın bereketiyle İslam’a girenlerin sayısı artıyor.
Defne Bayrak'ın haberi;
Kuveyt’te 279, Kenya’da 9 kişi içinde bulunduğumuz mübarek ayda Müslüman oldu. Aralarında Hıristiyan bir vaiz de bulunuyor.
Kuveyt’te İslam’ı tanıma komitesi, Ramazan’ın ilk haftasında İslam’a girenlerin sayısının 279’a ulaştığını açıkladı. Farklı uyruklardan olan bu kişilerin Müslüman olmasına, komitenin ‘davet sorumluluktur, bizimle beraber bildir’ kampanyası vesile oldu.
Komitenin genel müdür yardımcısı Abdulaziz Ed Daij, geçtiğimiz Pazartesi günü yaptığı açıklamada şöyle dedi: ‘Bu davet kampanyası, genel olarak Müslümanların davet konusunda bilinçlenmesini, önemini anlamasını ve diğerlerine çeşitli reklam araçlarını kullanarak; hikmet ve güzel öğütle İslam’ı tanıtmalarını hedefliyor.
Abdulaziz Daij, Kur’an-ı Kerim’in manalarının tercümesinin birçoklarının; özellikle Ramazan ayında İslam’a girmesine vesile olduğuna işaret ederek komite olarak İslam’a yeni girenlere Arapça öğrettiklerini, Müslümanları bilinçlendirdiklerini vurguladı. Daij, komitede yer alan 85 davetçinin çeşitli diller bildiklerine ve Kuveyt’in çeşitli bölgelerinde 15’ten fazla şubelerinin olduğuna dikkat çekti.
Kenya’da da 9 kişi Müslüman oldu
Öte yandan ailevi ve toplumsal düzeyde engellerle karşılaşan Kenyalılar arasından da birçoğu İslam’ı seçiyor. Bu bağlamda, Kenya’nın birçok bölgesinde kurulan İslami merkezler, İslam’a yeni girenlere yardım etmek için çalışmalarını sürdürüyor. Kendilerine hem psikolojik hem de bilgisel destek sunuyor.
Başkent Nairobi’deki El Cami Mescidi kayıtları, Ramazan’ın geçtiğimiz son beş gününde 9 kişinin Müslüman olduğunu gösteriyor.
Caminin imamı Şeyh Salih Muhammed Salih bu konuda şöyle konuştu: ‘Kenya toplumunun her tabakasından ve aşiretlerinden İslam’a büyük yöneliş var. Camiye bir ya da daha fazla kişinin gelip de İslam’a girdiğini ilan etmediği gün sayısı çok azdır.’
Şeyh Salih, halkın İslam’a yöneliş sebeplerinin ise kişiden kişiye değiştiğini, ancak en önemli sebebin, dindar Müslümanlarla temasta bulunmaları ve onların davranışlarından etkilenmeleri olduğunu söyledi. Ardından şöyle ekledi: ‘İslam’a giren bir grup da var ki onlar da eğitimli tabaka arasından çıkan kimseler. Bu kişiler ellerinde mevcut olan inanca ikna olmayıp ruhi boşluk yaşayan ve gerçeği bulabilmek için derin araştırma yapanlardır.’
Dört ay önce İslam’a giren Halime Temina ise kendileri haftada sadece bir kez kiliseye giderken günde beş vakit namaz kılan iş arkadaşlarından etkilendiğini dile getirdi. Üniversitede üçüncü sınıf hukuk öğrencisi olan Halime, tam kanaatle Müslüman olduğunu, İslam’da en çok hoşuna giden şeyin ise Rabbiyle arada bir aracı olmadan direk alaka kurabilmesi olduğunu ifade etti.
Hıristiyan vaiz iken bu Ramazan’da İslam’a giren ve Müslüman davetçilerle bundan önceki senelerde birçok tartışmalar yapmış olan Fahd Msinaa (48 yaşında) da aradığı rahatı İslam’da bulduğunu, kendisinin aslında İslam’ın hak din olduğuna daha önce ikna olduğunu ancak İslam’ını ilan etmek için uygun vakti beklediğini belirtti.
Afrika’nın doğusuna hicri birinci yüzyılda göçler aracılığıyla giren İslam, Kenya’da en çok yayılan din sayılıyor. Afrika ülkelerinin birçoğunda olduğu gibi Kenya’da da (Katolik ve Protestanlık mezhepleriyle) Hiristiyanlık, %60 oranıyla hakim durumda. Müslümanlar ise %35’lik oranı oluşturuyor. Ülkede her dine davet etmek serbest.
Timeturk