Risale-i Nur ders kitabı olarak okutulacak
İstanbul İlim ve Kültür Vakfı’nın Cakarta’da düzenlediği sempozyumda, Said Nursi’nin Müslümanlara hizmeti detaylı bir şekilde tartışıldı.
Yusuf Özhan'ın haberi /Endonezya
İstanbul İlim ve Kültür Vakfı’nın Cakarta’da düzenlediği ‘Risale-i Nur Işığında Medeniyetin Canlanışı’ konulu sempozyumda, Said Nursi’nin Müslümanlara hizmeti detaylı bir şekilde tartışıldı.
Dünyanın en büyük Müslüman ülkesi Endonezya, Bediüzzaman Said Nursi’yi konuştu. İstanbul İlim ve Kültür Vakfı’nın (İİKV) başkent Cakarta’da Endonezya Şerif Hidayetullah İslam Üniversitesi ile ortaklaşa düzenlediği “Risale-i Nur Işığında Medeniyetin Canlanışı” konulu sempozyumun açılışında konuşan Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Betaina Muflih, “Bediüzzaman’ın iman hakikatlerini temel alarak kaleme aldığı eserlerinin Müslümanlara yol gösterdiğini” söyledi. İslam aleminin 19. yüzyıldan itibaren bilim, kültür ve teknoloji eliyle iman hakikatlerinden uzaklaştırılmaya çalışıldığını söyleyen Muflih, Risale-i Nur’un buna geçmişten bugüne güçlü bir şekilde karşı koyduğunu vurguladı. “Bediüzzaman’ın kullandığı iletişim teknikleri, iman hakikatlerinin toplumun tüm katmanları tarafından kolaylıkla anlaşılmasını sağlıyor” diyen Muflih, “Öğrenilen bu hakikatler, Bediüzzaman’ın yaşadığı devirde karşılaştığı güçlüklerle birlikte ele alındığında, günümüzdeki sorunlar karşısında güçlü durabilmemizi sağlıyor” dedi.
Toplumsal bütünleşme
Bediüzzaman hakkında sunum yapan Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi’nden Seyid Muhammed Muhsin de, Risale-i Nur’un toplumda ayrışmayı değil bütünleşmeyi hedeflediğinin altını çizerek, Bediüzzaman’ın toplum içinde ayrışmaya neden olabilecek her türlü davranıştan uzak durulmasını istediğini söyledi. Sempozyum boyunca Risale-i Nur penceresinden İslam medeniyeti, adalet, refah ve ümmet konularından birçok oturum gerçekleştirildi.
19 Kampüste 20 bini aşkın öğrenciye okutulacak
İcra Heyeti Başkanlığını Prof. Dr. Faris Kaya’nın yaptığı İstanbul İlim ve Kültür Vakfı, Endonezya’ya ilk olarak 15 yıl önce Bediüzzaman’ın talebelerinden Mustafa Sungur’un da içinde olduğu bir heyet ile adım attı. İki ülke arasında bugüne kadar onlarca proje hayata geçirilirken bu projelerden sonuncusu ve en önemlisi ise Endonezya’nın en büyük İslami eğitim kurumu olan Darusselam Gontor ile oluşturuldu. Gerçekleştirilecek projeye göre İİKV mensuplarından İhsan Kasım Salihi’nin Arapça’ya kazandırdığı Risale-i Nur külliyatı Endonezya çapında 19 kampüste 20 bini aşkın öğrenciye derslerde özel olarak okutulacak.
Star
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.