Risale-i Nur tam da Latin Amerika’ya hitap ediyor
Arjantin Nur Talebelerinden müjdeli haberler
Risale Haber-Haber Merkezi
Esselamunaleykümverahmetullah
Latin Amerika hizmetlerinin bir çekirdeği hükmündeki Arjantin-Buenos Aires medrese-i nuriyesinden, maddi manevi dualarıyla yanımızda olan bütün abi ve kardeşlerimize selam ediyoruz. Yaklaşık üç yıl önce “Bismillah” dediğimiz Nur hizmetleri kıymetli dualarınız bereketiyle artarak devam etmekte.
Bugün günlerden Risale-i Nur... Yani kalbi ve ruhi yaralarına derman arayan Arjantinli hem müslüman hem de gayri müslimlerle nur dersleri okuduğumuz gün, Çarşamba... Her hafta farklı simalarla şenlenen Çarşamba gecelerimizin bir de müdavimleri var. Kolombiyalı doktor Said abi, Buenos Aires fuarı vesilesi ile önce kendisi, sonra ailesi ve nihayet mahallesindeki gençlere de nurları ulaştırması ile müslüman olmalarına vesile olan Gustavo, yani Mustafa abi, Matiazlar, Joseler vesaireler... Şükürler olsun ki dualarımız, arzularımız gerçeğe dönüyorlar. Manen açlık sınırının çok altında olan Latin Amerika insanı, bu açlığını ve susuzluğunu Risale-i Nur’un ab-ı hayat hükmündeki dersleri ile gideriyorlar ve bu “Hablullah”a tam sarılarak başkalarının da imanlarının kurtulması için yardıma koşuyorlar.
Müslüman olması daha bir yıl olmayan Mustafa abi evinin bir odasını mescide çevirmiş ve bulunduğu şehirde özellikle “gençlerin ebedi hayatlarını nasıl kurtarabiliriz”in derdine düşmüş, dersler organize ediyor. Bir pazar günü evindeki bir derste tanıştığımız Nicolas ismindeki genç bir kardeşimiz, aleminde yaşadığı ruhi sıkıntıların neticesinde bunalıma girip intiharın eşiğine gelmiş adeta sarhoş gibiydi. Ve nihayet geçtiğimiz bir çarşamba dersinde ilk defa olarak derse gelen, ruhen çöküntü içerisindeki Nicolas kardeşimiz birinci dersten sonra hem sıkıntılarını hem de intiharı unutup müslüman olmak istediğini söyledi ve hiç vakit kaybetmeden kelime-i şehadet getirerek islamla şereflendi.
Foto Galeri için TIKLAYINIZ
Kolombiyalı bahtiyar doktor Said abi ise risaleleri her okuyuşunda adeta hayretle gözleri açılıyor, başıyla tasdik ederek sıklıkla da “maşaallah, sübhhanallah” kelimeleri ile hayranlığını ifade ediyor ve nihayet “Said Nursi sanki bu zamanda yaşamış gibi yazdığı bu kitaplarla tam da bizlere hitap ediyor” diyerek nurlara her defasında daha çok yaklaşıyor.
Bununla beraber Risale-i Nurlar farkli şehirlerde kitapçılarda satılmaya başlandı. Birkaç hafta önce yaptığımız bir seyehatte uğradığımız beş şehrin en çok tanınan kitapçılarına nurları bıraktık. Bu şehirlerden birisinde ise bir radyo programına konuk olarak davet edildik ve Üstadımız’dan ve Risale-i Nur eserlerinden bahsettik.
Arjantin Kültür Enstitüsü işbirliği ile San Luis eyaleti Villa Mercedes şehrinde İngilizce olarak Risale-i Nur ve Bediüzzaman Said Nursi’yi anlatan bir sunum yaptık. Bu sunumun 15 dakikalık dinlenme arasında ise, bizi radyo programına çağıran ve daha önceden İslamiyeti bilen, kısmen araştırmış olan radyo programcısı kardeşimiz Müslüman olmak istediğini ifade etti ve hemen orada kelime-i şehadet getirerek ağlamaya başladı ve imanın lezzetini tatmış oldu.
Bu arada tercümelerin ve tashih faaliyetlerinin yapıldığı Merlo’da Risale-i Nur eksenli yeni bir radyo programı başladı ve böylece Arjantin hizmetlerinin üçüncü yılında üç farklı şehirde üç farklı radyo programı ile nur dersleri yapılmaya başlanmış oldu. Seyahatimizin Mendoza eyaleti kısmında Congreso Üniversitesi'ne de uğradık. Üniversite kütüphanesine Risale-i Nurların İspanyolca tercümelerinden hediye ettik.
Bu arada psikoloji bölümünden üç öğretim üyesi ile görüşme imkanımız oldu ki bunlardan birisi bölüm başkanı idi. Nazar-ı dikkatlerini çekmek için bir soru sorduk; "farzedelim iki çocuğu olan bir anne var, birisi üç yaşında birisi beş... Üç yaşındaki vefat etmiş ve beş yaşında olan da annesine soruyor ki; "Kardeşim nerede?" Bu biçare anne o çocuğun ruhunu incitmeden ölüm hakikatini nasıl anlatabilir?" soru o kadar netti ki tekrar etmemize gerek yoktu... Soruyu gayet iyi anlamışlardı, ancak en az o hayali anne kadar çaresizlerdi... Mübalağa olmasın sekiz-on saniye boyunca gözlerimizi birinden diğerine gezdirdik ki, acaba cevap alabilir miyiz. Heyhat... Ve bölüm başkanı konuşacak gibi oldu, biz sandık ki cevap verecek, fakat o; böyle bir durum karşısında acizliğin kelimelere dökülmüş hali olan şunu söylemeyi tercihetti; "Said Nursi bu konuda ne diyor?"
Biz de Asa-yı Musa mecmuasından dokuzuncu Hüccet-i İmaniye’den ilgili yeri okuduk. Hayret ve hayranlıkla dinleyen öğretmenler bu cevabın gerçekten de bir çocuk için çok yerinde bir izah olduğunu ifade ettiler. İçlerinden birisi bu kitabın rasgele açıldığında ihtiyaç duyulan yerin karşınıza çıkıp çıkmadığını sordu. Bir Hristiyan ve de öğretim üyesinden beklemediğimizbu soru karşısında şaşkınlığımızı gizleyemedik. Dedik ki, “Aslında burada Risale-i Nur’un daha çok ilmi özelliğinden bahsetmek isteriz, fakat madem sordunuz, evet, tefeül edildiğinde tam da ihtiyaç olan konunun karşımıza çıkma hadisesi çok defalar vaki olmuştur.” Bunun üzerine merakı daha da artan bu öğretmene Asa-yı Musa’yı hediye edip oradan ayrıldık, Veminallahitevfikvelhidaye…
Mektubumuzu iki müjdeli haberle bitirmek istiyoruz. Birincisi, Arjantin’in ikinci büyük eyaleti Cordoba’daki Risale-i Nur okuyan kardeşlerimizin ısrarları neticesinde ve geniş bir coğrafyaya sahip bu ülkede hem tashih hizmetlerinin devamı hem de ikinci bir merkez hükmündeki, uzun zamandır niyet ettiğimiz medrese-i nuriyemiz ocak ayı itibari ile açıldı. Orada da iki kardeşimiz oranın hizmetlerini deruhte etmek için kalıyorlar. İkinci müjdeli haberimiz de, Güney Amerika’nın en büyük kitap fuarı olan Buenos Aires kitap fuarı başvurumuz olumlu neticelenmesi. Malumunuz geçen sene katıldığımız fuar vesilesi ile bir çok insana ulaşmış ve hidayetine vesile olmuştuk. Bir milyon iki yüz bin ziyaretçi alan Nisan ayı sonundaki bu fuarda insanlara Kur’an nurlarını ulaştırmak için maddi, manevi dualarınızı bekliyoruz.
Ayrıca bu üç yıl içerisinde basımına muvaffak olduğumuz, on iki farklı küçük kitap, büyük eserlerden ise Asa-yı Musa ve Büyük Sözler, Mucizat-ı Ahmediye’ye ilave olarak Şualar ve Mektubat eserlerini baskıya hazırlıyor, fuara yetiştirmek üzere dualarınızı bekliyoruz.
Esasen buradaki vaziyetin hülasası şu ki, Risale-i Nurlar girdiği yerlerde gönülleri de zihinleri de fethetmeye devam ediyor. Muhtaçlara kendini şevk ile okutturuyor, merak ile dinlettiriyor. Bize düşen ise bu hizmeti bize nasip eden Allah’a şükrederek çalışmak ve sizlerden dua beklemek oluyor, vesselam…
Arjantin Nur Talebeleri
Foto Galeri için TIKLAYINIZ
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.