Risale-i Nur Türkiye'nin gizli tarihidir
Isparta Kahramanları Sempozyumu açış konuşmaları...
Ahmet Bilgi'nin haberi:
RİSALEHABER-ISPARTA
Isparta Kahramanları Sempozyumu açılış programı ile başladı. Abdullah Ertunç'un Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan sempozyumun sunumunu Mustafa Duman yaptı.
Isparta Valiliği, Risale Akademi, Isparta Kültür ve Eğitim Vakfı ile Akademik Araştırmalar Vakfı işbirliğiyle Isparta Barida Hotels’de düzenlenen sempozyumda "Neden Isparta Kahramanları" başlıklı bir konferans veren Prof. Dr. Himmet Uç, 1927 yılında başlayan süreci anlattı. Bediüzzaman'ın talebeleri için kullandığı "kahraman" kavramının onları tatmin etmek için olmadığı gerçek anlamda birer kahraman olduklarını ifade eden Uç, "Bu kahraman kelimesi dünyanın başına bela olmuştur. Hegel ve Marx'ın kahramanları dğnyayı kana bulamıştır. Bediüzzaman buna karşılık alternatif kahramanları öne sürdü. Bediüzzaman fakir, fukara, köylü insanları kahramanlaştıran biri" dedi.
KAHRAMANLAŞTIRMA SEBEBİ?
Kahramanlaştırma nedeni olduğunu belirten Prof. Uç, "Bediüzzaman'ın gerekçesi şu: Kur’ân’ın aleyhinde bin seneden beri müntakimâne hazırlanan dinsizlerin itirazlarını ve kâfir feylesofların terâküm edip şimdi yol bularak intişar eden şüphelerini ve Kur’ân’ın dehşetli darbelerinden intikam besleyen muannid yahudilerin ve mağrur bir kısım Hıristiyanların hücumlarını def edip mukabele eden ve her asırda Kur’ân’ın pek çok kahramanları ve mânevî kal’aları vardı. Şimdi ihtiyaç bir-ikiden, yüze çıkmış. Ve müdafîler yüzden, iki-üçe inmiş" şeklinde konuştu.
ÖRNEK ALINACAK İNSANLAR
Isparta STK'ları adına konuşan Halil İbrahim Ertunç, sempozyuma konu olan insanların hayatlarının örnek alınması gerektiğine vurgu yaptı. Risale-i Nur'daki Isparta ile ilgili bölümleri okuyan Ertunç, "Müslümanlara, Üstada çile çektirendönem niye geldi? Kader niye müsaade etti. Neden oldu? Bunları düşünmek lazım. Üstad her tülü tazyike rağmen davam dedi, bundan vazgeçmedi" dedi.
RİSALE-İ NUR TÜRKİYE'NİN GİZLİ TARİHİDİR
Risale Akademi Kurucu üyesi, Sempozyum Başkan Yardımcısı Dr. İsmail Benek, Türkiye'nin gizli tarihinin Risale-i Nur olduğunu söyledi. Türkiye'nin problemlerinin çözümü için gidilecek dağın Çamdağı olduğuna işaret eden Benek, üniversitelerde Risale-i Nur araştırma bölümlerinin açılması gerektiğini söyledi. Benek, "Her üniversitede bölümler açılmalı. Saffı evvel ağabeylerin hayatı belgesel olmalı. Romanlar yazılmalı" dedi.
Benek, Risale Akademi'nin bundan sonraki programları hakkında bilgi verdi.
RİSALE-İ NUR'A EV SAHİPLİĞİ YAPTI
Akademik Araştırmalar Vakfı ve Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Gürbüz Aksoy, Isparta'nın çok büyük alimler yetiştirdiğini ve 20 yüzyılda da Risale-i Nur'a ev sahipliği yaptığını söyledi. Dünyada ve Türkiye'de özellikle üniversitelerde çok güzel gelişmelerin yaşandığını açıklayan Aksoy, "Üniversitelerde tefekküre ve muhakeme-i akliyeye ihtiyacımız var" dedi.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.