Said Nursi'nin Denizli hayatına dair yeni bir bilgi ortaya çıktı
Gazeteci ve yazar Hüseyin Gökçe, Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin Denizli hayatına dair yeni bir bilgiye ulaştığını söyledi.
RİSALEHABER
Sosyal medya hesabından "Flaş haber! Said Nursi'nin hayatıyla ilgili çok az ve eksik bilinen bilgiye ulaştım" başlığı ile bilgiyi paylaşan Gökçe, şu bilgileri verdi:
"Denizli kitap fuarında tanıştığım Nazilli müftülüğünden emekli Halil Yavuz hocadan Said Nursi'nin Denizli hayatıyla ilgili pek az bilinen bilgiyi öğrendim. Bilinen kitaplarda olmayan bir ayrıntıyı!
"15 Haziran 1944'te Denizli Cezaevi'nden tahliye edilen son asırların en büyük İslam bilgini Nursi'nin Şehir Oteli'ne yerleştiği yazıldı yıllarca. Oysa, ev sahiplerinin şahitliğiyle önce Denizli'de Altıntop Camiine yakın bir evde misafir edilmişti... Fotoğrafta görülen mavi boyalı evde. Misafir eden benim de yakından tanıdığım eşraftan Ahmet Şerbetçioğlu idi. Dini hayatından dolayı hapse giren Ahmet bey, burada Said Nursi'yle buluşmuş, hayran olmuştur.
Beraat etmesine rağmen Denizli'den ayrılmasına izin verilmedi
"Nursi'den önce hapisten çıkmış ve Nursi'nin tahliyesini beklemeye başlamıştır. 60 kadar talebesiyle tahliye edilen Nursi'yi evine davet ederek bir süre misafir etmiştir. Daha sonraları Yeni Cami adıyla yıkılıp yapılan Fatma Hoca Camiine de devam eden Nursi, burada fazla kalmamış veya kalamamış, Şeytan Pazarı girişindeki Ahmet Çavuş'un hanına taşınmıştır. Bunu bizzat ben tespit ettim, hem de handa Üstatla görüşen Ali Rıza Muhlis beyden dinleyerek...
"Şerbetçioğlu'nun evindeki misafirlikle ilgili bilgiler, halen hayatta olan 1955 doğumlu İrfan Şerbetçioğlu'ndan alınmıştır. Babasından duyduklarını 19 Mart 2019 tarihinde Halil Yavuz'a aktarmıştır.
"Şehir Oteli'ne yerleşmesi bu iki yerden sonra mı önce mi o konuda net bilgi yok elimizde. Mahkemece beraat etmesine rağmen Denizli'den ayrılmasına izin verilmeyen ve 47 gün şehirde kalan Bediüzzaman Said Nursi hazretleri ve talebelerine Denizli halkı görülmemiş derece sahip çıkmış, evlerinde misafir etmiştir.
Türkiye'den kitapları yabancı dillere en çok çevrilen yazar odur
"Bediüzzaman Said Nursi, daha önceki İslam alimlerinden çok farklıdır. Özellikle itikadî konularda son derece akli ve mantıki açıklamalarıyla tekrara düşmeden Kur'an-ı Kerim'i modern insanın anlayacağı şekilde tefsir etmiş ve dünya çapında ilgi görmüştür. Türkiye'den kitapları yabancı dillere en çok çevrilen yazar odur. Dünyanın muhtelif yerlerinde adına enstitüler kurulmuş, üniversitede bölümler açılmıştır. Google'da yapılacak mini bir araştırma bile onun evrenselliği hakkında bilgi vermeye yeter.
"Dileriz, bu kadar önemli bir İslam bilgininin eserleri kadar yaşantısı, topluma etkisi de daha derli toplu araştırılır. (Bu konuda hazırlanan kitaplardan birinin (Muhteşem Hayat Said Nursî, 2017) bu satırların sahibine ait olması ayrıca mutluluk kaynağımdır.)
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.