Şubat ayı dergileri...
Dergilerin şubat Ayı sayılarında neler var?
Mostar
72. sayısında Mostar, Osmanlı Sefaretnamelerini kapağına taşımış. Dergide ayrıca Yusuf Ergen’in “Ortadoğu’da neler oluyor” başlıklı yazısı gündeme ilişkin birçok soru işaretine de cevap arıyor. Hasan Aycıl’ın çizgi yorumu ve Hakan Çupur’un dizilerle ilgili yazısı öne çıkıyor.
Bilgi için: 0216 564 25 00
===...===...===
Genç Birikim
14. yıl münasebetiyle kapağında ve içeriğinde değişiklikler yapan Genç Birikim Dergisi 141. sayısıyla (Şubat/2011) yine dopdolu. Araştırmacı-Yazar Ali Kaçar gündemin en sıcak konusu ve belki de uzun süre gündemden düşmeyecek olan Tunus ve Mısır olaylarını “Tunus’tan Mısır’a Diktatörlüğün Sonu mu?” başlıklı yazısında değerlendiriyor. Bilgi İçin: 0 312 229 67 18
===...===...===
Moral Dünyası
Aylık kültürel aile dergisi Moral Dünyası, ruhun deşifresi ve görünmeyen varlıklarla ilgili 83. sayısında tılsımlı gömleklerin sırrına yer veriyor. Bermuda Şeytan Üçgeni ve cin, büyü, medyum konularıyla ilgili Dr. Arif Arslan’ın bir makalesi de dergide yer alıyor.
Bilgi için: 0212 652 76 66
===...===...===
Berceste
104. sayısına ulaşan Berceste’de Prof. Dr. Nevzat Özkan, “İman adamı” başlıklı yazısında Mehmet Akif’i konu ediyor. Bekir Oğuzbaşaran “Şiir tanımlanabilir mi?” diye soruyor. Ebced hesabıyla ilgili Mustafa Arslan’ın uzun makalesi konuyla ilgilenenlere ayrıntılı bilgiler sunuyor.
Bilgi için: 0352 332 27 28
===...===...===
Haksöz
Öcalan’ın Kemalizm aşkı, kafayı başörtüsüyle bozanlar, eğitimin özgürleşmesi sorunu gibi birçok farklı konuya değinen Haksöz dergisi 239. sayısında “İşbirlikçi zalimler sizi de Bin Ali’nin akıbeti bekliyor!” diyor kapağında.
Bilgi için: 0212 524 10 28
===...===...===
Genç Öncüler
Aylık gençlik dergisi Genç Öncüler, Mavi Marmara tiyatrosu yönetmeni Bedir Afşin ile senaristi Sedat Doğan’la bir mülakat yapmış. F. Büşra Özkan’ın Mavi Marmara konulu yazısının başlığı “Her giden varamazdı, ama varanlar gidenlerdi”.
Bilgi için: 0212 531 10 33
===...===...===
Dibâce
Dibâce dergisinde Muhammed Esed’in oğlu antropolog Prof. Dr. Talal Asad (Esed)’ın “Şeytan Ayetleri” isimli kitapla ilgili çok sert bir tenkid yazısı yer alıyor. Yazı, Asad’ın “Dini Soykütükleri” kitabının edebiyat ve siyaset bölümünden derlenmiş. Bilgi için: [email protected]
===...===...===
Gülistan
Cemaat olmanın önemine değinen Gülistan’ın Şubat sayısında manevi günlerde Asr-ı Saadet’le ilgili yazılar yer alıyor. Sefa Saygılı’nın “Evlilik fedakârlık ister” yazısının yanında kültür bölümünde “Hür Adam” filmiyle ilgili bir yazı yer alıyor.
===...===...===
Yağmur
Dil-kültür ve edebiyat dergisi Yağmur’un 52. sayısında M. Said Türkoğlu’nun “Adam ve gölge”, Abdullah Aymaz’ın “Hicretin çok dilli çocukları”, Muhsin Yolcu’nun “Aşk şairi Seyyid Nigârî”, Hüdayi Can’ın “Ah ben! Tatarlı günlüğü”, Osman Alagöz’ün “Çocuk yüreklerin ateş aldığı yer: Maraş” adlı yazıları yer alıyor.
Bilgi için: 0216 522 11 44
===...===...===
Türk Edebiyatı
Aylık fikir ve sanat dergisi Türk Edebiyatı 448. özel sayısında kapağını vefatının 10. yılında Şeyhülmuharrirîn Ahmet Kabaklı’ya ayırmış. Dergide ömrünü Türk-İslam kültürünün yücelmesine adayan mütefekkir Ahmet Kabaklı ile ilgili Altan Deliorman, Avni Özgürel, Yavuz Akpınar, Sevinç Çokum, Fatma Karabıyık Barbarosoğlu, M. Mehdi Ergüzel, Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, Sacit Adalı, Yavuz Bülent Bakiler, Sibel Eraslan gibi değerli yazarların yazıları ile röportajlar yer alıyor. Bilgi için: 0212 527 50 32
===...===...===
Anadolu Gençlik
“Fast Food dindarlık” sloganını kapağına taşıyan Anadolu Gençlik’te “Muhteşem Yüzyıl” dizisi hakkında bir eleştirel makale yer alıyor. Tunus devrimiyle ilgili Nureddin Şirin yazısında “Bu devrim İslam dünyasına egemen zorba güçlere kendilerini her ne kadar güçlü ve yıkılmaz sansalar da, özgürlük ve adalet yanlısı halkın irade ve direnci karşısında yıkılmaktan başka bir akıbetlerinin olmayacağı mesajını vermekte, esaret ve zulüm altında inleyen mazlum halkların özgürlük baharının yakın olduğunu müjdelemektedir” diyor. Bilgi için: 0312 480 18 44
Yeni Akit