Tahiri Mutlu ağabey, Kur'an için evini ve tarlalarını sattı
Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin en yakın talebelerinden Tahiri Mutlu ağabeyi vefat yıldönümünde rahmetle anıyoruz.
RİSALEHABER
Tahiri Mutlu ağabey 1900 yılında Isparta’ya bağlı Atabey ilçesinde dünyaya geldi. Babası Hüseyin Hüsnü Efendi, annesi Zübeyde Hanımdı. Helal ve harama karşı oldukça hassas olan bir ortamda yetişen Tahiri ağabey son ana kadar bu hassasiyetini sürdürdü. Tahiri ağabey, 3 Nisan 1977 tarihinde Hakkın rahmetine kavuştu.
Abdülkadir Badıllı ağabey anlatıyor:
Tahiri Mutlu Ağabey hakkında, çok zaman Mustafa Sungur Ağabey’in Hazreti Üstâd’dan rivayet etmekte olduğu bir hatırası vardır ki, çok mühimdir ve Tâhiri Ağabey’in kemalâtını gösteren büyük bir delildir. Hatıra şöyledir:
“Bir gün Üstâdımızın huzurunda Risale’den okunuyordu. "İnsan olan bir insan diyebilir ki: “Benim Halıkım bu dünyayı bana hane yapmış, güneş bir lambamdır. Yıldızlar benim elektriklerimdir. Yeryüzü çiçekli miçekli halılarla serilmiş benim bir beşiğimdir” der Allah’a şükreder” cümleleri okunurken, Hazreti Üstâd, Tahirî Ağabey’e teveccüh ederek: “Tahiri! İşte sen böyle diyebilirsin” dedi."
TAHİRİ! SENİN İMANIN BUNDAN AŞAĞI DEĞİLDİR
Bu hatırayı te’kiden benim de şahsen şâhidi olduğum bir hadise de şöyledir:
1955 senesi sonbaharında Isparta’ya, Üstâd Hazretleri’nin ziyaretine gitmiştim. Bir sabah dersinde hazır olan herkesin eline birer Siracun Nur kitabı verildi. Sıra ile her biri bir miktar okuyor, sonra Üstâd’ımızın emriyle yanındakine veriliyor ve o da okuyordu. Okunan risale Dördüncü Şua olan Ayet-i Hasbiye risalesiydi. İmanın yüksek mertebelerinden bahseden bir yer geçti. Hazreti Üstâd tam o esnada, Tahirî Ağabey’e, “Tahiri! Senin imanın bundan aşağı değildir” dedi. Tahiri Ağabey ise, boynunu bükerek "Elhamdülillah" dedi.
KUR'AN BASIMI İÇİN TARLALARINI, EVİNİ SATTI
Tahiri Ağabey’in ebediyen unutulmaz pek büyük bir hizmeti de, tevafuk mu’cizesini izhar eden Kur’ânımızın tab’ı hususunda gösterdiği gayret, yaptığı fedakârlık pek azim ve çok büyüktür. Köydeki tarlalarının tamamını ve evini sattı, getirdi, Kur’ân’ın tab masrafı için ortaya koydu. Onun gösterdiği bu acib fedakârlık halen hatırlarda yaşamaktadır.
Tevafuklu Kur’ân’ı, ilk evvela merhum Hüsrev Ağabey yazmaya muvaffak olduğa gibi, Tahiri Ağabey de onun ilk olarak tab’ edilip Müslümanların eline geçmesine en büyük vesilelik şerefini aldı.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.