Tandır ekmeği özlemiyle iş sahibi oldu

Tandır ekmeği özlemiyle iş sahibi oldu

Ağrı'da yıllar önce ailesiyle köylerinden göç eden Mehmet Yardımcı'nın, yöresel tandır ekmeğine duydukları özlemle yaptırdıkları tandır fırını, zamanla geçim kaynakları oldu.

Ağrı'da yıllar önce köylerinden Doğubayazıt ilçe merkezine göç eden Mehmet Yardımcı'nın, yöresel tandır ekmeğine duydukları özlemle yaptırdığı tandır fırını, zamanla işletmeye dönüştü.  

Doğubayazıt'ta yaşayan 6 nüfuslu Yardımcı ailesi, kendi ihtiyaçlarını karşılamak ve kültürlerini yaşatmak için kurduğu tandırı zamanla işletmeye çevirerek, hem aile için ekmek kapısına kavuştu hem de istihdam imkanı sağladığı işçilere umut oldu. 

Mehmet Yardımcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tandır geleneğinin 5 bin yıllık geçmişi olduğunu ve köyde yaşarken annesinin pişirdiği tandır ekmeğinin lezzetini unutamadıklarını söyledi.

Doğubayazıt ilçe merkezine göç ettikten sonra bu lezzetten mahrum kaldıklarını ve bunun özlemiyle küçük bir tandır fırını yaptırdığını anlatan Yardımcı, şunları kaydetti: 

"Kendi ihtiyacımızı ve kültürünü yaşatmak için kurduğumuz küçük tandırı zamanla genişleterek, işletmeye dönüştürdüm ve burada üretime başladık. Şehir dışından bile siparişler alıyorum, çok yoğun talep var. Günde ortalama 1-1,5 çuval un tüketiyoruz. Yoğun talep olunca hem tandır sayısını arttırdık hem de elaman da aldık. Fiyat olarak da gayet uygun. Sac üstünde pişirdiğimiz ince lavaş ekmeğini 50 kuruştan, sac ekmeğini 75 kuruştan ve tandırın içinde pişirdiğimiz 'teptepe' diye adlandırdığımız ekmeği de 1 liradan satıyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.