Türkiye'de Arapça tabelaları indirenler İtalya'da camileri kapatıyor
Irkçılık bir hastalıktır. Şeytan mesleğidir. Türkiye'de de İtalya'da da aynı...
Askeri ve sivil gemilerin yapıldığı önemli tersanelere sahip olması sebebiyle çok sayıda yabancı işçinin çalıştığı, Trieste Körfezi sahilinde yer alan 30 bin nüfuslu Monfalcone'nin nüfusunun üçte birini göçmenler oluşturuyor.
İtalya'nın kuzeydoğusundaki Monfalcone'de cuma saatinde toplanan yüzlerce Müslüman, namazlarını bir otopark yerleşkesinin beton kısmında kılıyor.
Zira geçen yıl kasım ayında Monfalcone'nin aşırı sağcı Belediye Başkanı Anna Maria Cisint, kentteki Müslüman toplumunun ibadetlerini gerçekleştirdiği yerleri kapatma kararı almıştı.
Buradaki camiler, kültür merkezi adı altında faaliyet gösteriyordu.
Müslümanlar, anayasal hak olan ibadet etme özgürlüklerinin engellediğini belirttikleri imar sorununun çözümü için mayıs ayı sonunda mahkemenin vereceği kararı beklerken, diğer yandan özel mülkiyete ait bu inşaat alanında bir araya geliyorlar.
Müslüman toplumu üyeleri, 'kendi evi' olarak gördüklerini söyledikleri Monfalcone kentinin yönetimi tarafından taciz edildiklerini düşünüyor ve yaşadıkları hayal kırıklığını ifade ediyor.
Onlardan biri de mülk sahibi Recaül Hak.
"Bana nereye gitmem gerektiğini söyler misiniz? Neden Monfalcone'nin dışına çıkmak zorundayım? Burada yaşıyor, burada vergi ödüyorum" diyor ve ekliyor Bangladeş asıllı İtalyan vatandaşı Recaül Hak:
"Katolikler, Ortodokslar, Protestanlar, Yehovalar... Tamamının kilisesi var, bizim neden ibadet yerimiz olmasın?"
Askeri ve sivil gemilerin yapıldığı önemli tersanelere sahip olması sebebiyle çok sayıda yabancı işçinin çalıştığı, Trieste Körfezi sahilinde yer alan 30 bin nüfuslu Monfalcone'nin nüfusunun üçte birini göçmenler oluşturuyor.
Kentteki Müslüman nüfus, ağırlıklı olarak Monfalcone Tersanesi'nin, İtalya'nın en büyük tersanesi olan gemi üreticisi Fincantieri için yolcu gemileri inşa etmek üzere 1990'ların sonunda buraya gelmeye başlayan Bangladeşli Müslümanlardan müteşekkil.
İster işe gidip gelen bisikletliler olsun, ister sokak bakkalları olsun, Bangladeşlilerin varlığı hemen göze çarpıyor.
YİNE LAİKLİK!
Belediye Başkanı Anna Cisint'e göre ibadete getirilen kısıtlama ayrımcılıkla değil imarla ilgili. Kentsel planlama yönetmelikleri ibadet yerlerinin kurulmasını sıkı bir şekilde sınırlıyor.
Laik bir devlette, belediye başkanı olarak bunları sağlamanın kendi görevi olmadığını iddia ediyor.
"Bir belediye başkanı olarak kimseye karşı değilim." diyen Cisint, "Hatta kimseye karşı olup vaktimi boşa harcayamam. Ama aynı zamanda yasaları uygulamak için buradayım." diyor.
Bununla birlikte aile birleşimleri ve yeni doğumlarla artan Müslüman göçmen sayısının "Monfalcone için çok fazla" olduğunu savunuyor.
"Çok fazla... Bunu olduğu gibi söylemek zorundasınız..." diye tavrını ortaya koyuyor.
Monfalcone'nin Müslüman nüfusunun "sosyal sürdürülemezliği" yönündeki çıkışları ve uyarıları ise Cisint'i son aylarda gazete manşetlerine taşıdı.
Bu çıkışları, kendisine Avrupa Parlamentosu seçimlerinde milletvekilliği için yarışma imkanı sağladı.
Cisint, İtalya'daki koalisyon hükümetinin bileşenlerinden olan Matteo Salvini liderliğindeki göçmen karşıtı Lig Partisi'nden aday olacak.
euronews
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.