Üniversite öğrencilerinden 3 dilde dergi

Üniversite öğrencilerinden 3 dilde dergi

GAÜN Anadolu Öğrenci Topluluğu öncülüğünde bir araya gelen Türk, Arap ve Afrikalı öğrenciler tarafından hazırlanan "Hemhal" adlı dergi 3 dilde yayımlanıyor.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Anadolu Öğrenci Topluluğu öncülüğünde bir araya gelen Türk, Arap ve Afrikalı öğrenciler tarafından hazırlanan "Hemhal" adlı dergi, 3 dilde yayımlanıyor.

Türkçe, İngilizce, Arapça bilen 10'ar kişilik 3 ekip tarafından hazırlanan ve 2 ayda bir yayımlanan dergide, edebiyat ve sanat başta olmak üzere çeşitli konulardaki duygu ve düşüncelerini anlatan öğrenciler, yeteneklerini geliştirerek, kültür dünyalarını zenginleştirmek istiyor.

İlahiyat fakültesi 4'üncü sınıf öğrencisi ve Hemhal Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Yunus Keklikçi, üniversitelerinde 108 ülkeden öğrencinin eğitim gördüğü bilgisini aktararak, bu zenginliği kullanmak istediklerini söyledi.

Öğrencilere kendilerini geliştirecekleri bir ortam hazırlamak istediklerini ifade eden Keklikçi, "Üniversitemizde yaklaşık 4 bin uluslararası öğrenci var. Birleşmiş Milletler gibiyiz. Sadece Türklerle değil Afrikalı, Arap, Azerbaycanlı öğrencilerle beraber faaliyetler yapmayı önemsiyoruz. Daha önceleri de sosyal faaliyetlerde bulunduk. Çalışmalarımızı eğitime dönüştürmek istedik." dedi.

Yunus Keklikçi, aralarında istişareler yaptıktan sonra dergi çıkarma fikrinin ortaya çıktığını belirterek, şunları kaydetti:

"Dergimiz, birçok öğrencinin, zekanın bir araya gelmesiyle 2 ay önce yayın hayatına başladı. 'Hemhal' ismini 100 isim arasından oylayarak seçtik. Edebiyat ve sanat dışında öğrenciler duygularını, düşüncelerini anlatıyor. Konuları belirleyip öğrencilere duyuruyoruz. Atölye çalışmaları yapıyoruz. Fikir cimnastiği yapıyoruz. Danışman hocalarımız kitap tavsiyelerinde bulunuyor. Önümüzdeki sayının konusunu 'özgürlük ve değişim' olarak belirledik. Ekibimiz hazırlıklara başladı."

"Farklı da olsak dertlerimiz aynı"

Derginin geri dönüşlerinin çok olumlu olduğuna değinen Keklikçi, "Hem üniversite içinden hem de dışından çok büyük dönüşler aldık. Mesela, eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile dergimizi paylaşma şansı bulduk." diye konuştu.

Derginin editörü Ayşe Malla da gıda mühendisliği bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi olduğunu belirterek, "Ben Suriyeliyim. Ekibimizde Afrikalı ve Türk öğrenciler de var. Her birimiz çok farklıyız. Ne kadar farklılığa sahip olsak da dertlerimiz aynı. Hepimiz insanız ve aynı acılara üzülüyoruz. Dergimizde özellikle öğrencilerin derdini, düşüncesini almaya çalışıyoruz. Herkes rahatlıkla kendisiyle ilgili şeyleri anlatabilir." şeklinde konuştu.

Arapça editörü Fadıl Olabi de ilahiyat fakültesi 4'üncü sınıf öğrencisi olduğunu dile getirerek, amaçlarının, öğrencilerin yeteneklerini geliştirmek olduğunu ifade etti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.