Yavuz Bülent Bakiler, babasının gördüğü Bediüzzaman rüyasını anlatıyor

Yavuz Bülent Bakiler, babasının gördüğü Bediüzzaman rüyasını anlatıyor

Babam Risale-i Nurları tanımıştı. Nasıl tanıdı ben bilemiyorum ama kendisine gelen mektupları, risalelerden parçaları daktiloyla çoğaltır, çevresine dağıtırdı.

Salih Okur-Cevaplar.org

Şair ve yazar Yavuz Bülent Bakiler, babası Cezmi Bakiler'in gördüğü anlatıyor:

"Benim babam Sivas'ın nüfus müdürüydü. Namazında, niyazında bir adamdı. Her sene Kur'an-ı Kerim'i bir kere mutlaka hatmederdi. Arapçası da Kur'an'ı anlayacak seviyedeydi.

Babam Risale-i Nurları tanımıştı. Nasıl tanıdı ben bilemiyorum ama kendisine gelen mektupları, risalelerden parçaları daktiloyla çoğaltır, çevresine dağıtırdı.

Babam o sıralar çok enteresan bir rüya gördü ve o rüyasını bana gözyaşları ile anlattı. Dedi ki; "rüyamda Bediüzzaman hazretlerini gördüm. Benden "Bakara Suresini" açarak okumamı istedi. Açtım, okumaya başladım. Beni dikkatle dinledi. Ben bitirdikten sonra "bir daha oku" dedi. Ben bir daha okumaya başladım.

İçimden de kendi kendime düşünmeye başladım; "neden bana ikinci defa okutuyor, acaba bazı yerleri yanlış mı okudum, bir hata mı yaptım" diye. Dikkatle ikinci defa okuyup bitirdim. "Bir daha oku" dedi. Bir üçüncü defa okumaya başladım ama bu arada terlemeye de başladım.

O esnada uyandım. Baktım ki, yatakta diz çökmüşüm, ellerim dizlerimin üzerinde ve Bakara suresini okuyorum. Hemen kalktım, abdest aldım, Kur'an-ı Kerim'i getirdim, baktım. Bakara Suresini ezberlemişim."

Rüyasında Bakara Suresini ezberlemiş babam. Bunu bana babam gözyaşlarıyla, ağlaya ağlaya anlattı.

Bunu akılla, mantıkla, bilimle katiyyen izah edemeyiz. İnkâr etmek de mümkün değil. Ben bir takım ruhiyatçılarımıza (merhum Ayhan Songar gibi) bu rüyayı sordum, bazı profesörlerimize sordum. Bana dediler ki;" biz bunlara salih rüyalar diyoruz. Bu salih rüyayı bilim hiçbir şekilde izah edemiyor, açıklayamıyor. Ama bunları red etmek de mümkün değil."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum