28 Şubatçılar bunu tahmin etse, yapmazlardı
Başörtüsü yasağını fırsata çeviren öğrenciler, 'Bu yasak Allah'ın lütfu oldu'
28 Şubat sürecinde başörtüsü yasağı ve katsayı engeli nedeniyle Avusturya'da okumak zorunda kalan öğrenciler, "Çok kaliteli bir nesil yetişti. Böyle bir sonucu olacağını bilseler başörtüsünü yasaklamazlardı
Başörtüsü yasağı nedeniyle Avusturya'ya okumak için gidenlerin oluşturduğu Uluslararası Üniversite Öğrencilerini ve Öğrenci Aktivitelerini Destekleme Derneği'nin (WONDER) iftarına katılanlar Viyana'da Türkiye'de okuyarak elde edeceklerinden çok daha fazlasını kazandıklarını söyledi.
Önceki gün Topkapı Panorama 1453 Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen iftara katılanlar, "Çok kaliteli bir nesil yetişti. Böyle bir şey olacağını tahmin etselerdi başörtüsü meselesi diye bir sorun ortaya çıkarmazlardı. Aslında onlara teşekkür borçluyuz" diyor. 28 Şubat sürecinde başörtüsü yasağı ve katsayı engeli nedeniyle yurtdışında eğitim almak zorunda kalan öğrenciler, her şeye rağmen Türkiye'ye dönüp hizmet etmek istiyor. Rejime tehdit oldukları gerekçesiyle kendi ülkelerinden sürgün edilenler, Türkiye'nin 10 yıl içinde yaşadığı değişime dikkati çekerek, "Türkiye demokratikleşmeye başladı" diyorlar.
Çok kaliteli bir nesil yetişti
Hatice Koç: Elektronik haberleşme bölümü son sınıf öğrencisiyim. Başörtüsünden dolayı 6 sene önce Viyana'ya gittim. Orada bize çok iyi davrandılar. Her şerde bir hayır vardır. Burada sadece bir üniversite okumuş olacaktım. Orada biz bir kültür öğrendik. Mezun olanlara bakıyorum, çok kaliteli bir nesil yetişmiş. Böyle bir şey olacağını tahmin etselerdi başörtüsü sorunu diye bir sorun ortaya çıkarmazlardı. Onların istemediği insanlar onların istemediği şekilde geri dönüyorlar. Bunu tahmin etseler kesinlikle böyle bir şey yapmazlardı. Türkiye'de bir şeylerin değiştiğini görüyorum ve korkmuyorum. Büyük düşünen insanlar başa geldi. Türk insanın ufku genişledi.
Okul bitince ülkeme döneceğim
Sümeyye Tümtürk: Tıp Fakültesi 5. Sınıf öğrencisiyim. 6 sene önce Viyana'ya gittim. Bilmediğimiz bir dilde tıp okumak hayli zordu. Ama çok getirileri oldu. Çok kaliteli hocalardan ders aldık. Türkiye'de olmayan çok farklı disiplinler öğrendik. Ufkumuz açıldı ve daha önemlisi başörtülü olmamdan ötürü hiç rencide edilmedim. Üniversiteyi bitirince ülkeme dönmek istiyorum. Şu anda çok rahatlamış durumda ülke. Ben çok umutluyum. Bu yasaklar tamamen keyfi olduğundan geri kalan sorunlarda çözülecektir.
Bu yasak Allah'ın bir lütfu oldu
Zehra Özkeçeci: THY'de kurumsal iletişim başkanlığında çalışıyorum. 2002 yılında Viyana'ya gitmiştim ve 2008 yılında mezun oldum. İlk başta zahmet olarak gözükse de geriye dönüp baktığımda bunun bir zahmet değil de aslında bize Allah'ın bir lütfu olduğunu düşünüyorum. Çok nasipli insanlarmışız. Almanca hazırlık okuduk. O zaman sene kaybı diye üzülürken, şimdi burada okuyan arkadaşlardan çok daha avantajlı olduğunu düşünüyorum. Bizi buradan sürgün edip gönderdiler ama çok daha kalifiye bir nesil olarak geri dönüyor herkes. Evde diploma sahibi bir anne olmak için okumadım. Ayrıca Türkiye demokratikleşmeye başladı. Bence mimarlarına teşekkür borçluyuz.
Ülkeme hizmet etmek istiyorum
Seher Sevde Özel: Tıp fakültesi birinci sınıf öğrencisiyim. Viyana'ya geçen sene gittim. Mezun olduktan sonra da Türkiye'ye dönüp ülkeme hizmet etmek istiyorum. Bizim zaten okuma amacımız bu.
Star